VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

måndag 31 maj 2010

GRATTIS KARIN!



HIPP, HIPP, HURRA!


Idag fyller min yngsta dotter Karin 31 år. Eftersom hon bor 30 mil ifrån oss så får vi vänta till helgen som kommer med att fira henne. Då kommer hon och hennes familj hem till Värmland. Lilla Maya fyller nämligen också år nu de närmaste dagarna så en fest för båda får det bli då!

söndag 30 maj 2010

Från mina flickor. Tack!!



Vill visa vilka vackra Blommor som kom med taxibud hem till mig idag. De är från mina flickor Maria och Karin.

Tusen tack dôttrarna mina!


Till Min Mamma speciellt idag!

Jag skickar dig tusen rosor tillsammmans med lika många kramar i dag på Mors Dag. Du fattas mig mamma. Idag är det precis 1 år sedan som du var hemma hos mig för allra sista gången. Vi satt på altanen och njöt av sommarvärmen och av solen. Vi drack kaffe och åt av Morsdagstårtan som var till som båda. Jag vet att du tyckte att vi hade det trevligt och att du uppskattade att få komma bort från ditt äldreboende för en dag.
Dagen därpå ramlade du inne på ditt rum och bröt bäckenbenet. Sedan blev du liggandes och orkade inte upp från din säng. Tjugodagar därefter lämnade du oss alla här på jorden för gott och reste till änglahimmeln.
Min älskande Mamma Inga-Britt jag saknar dig så väldigt mycket!

JAPP! Där satt den!!!



TYSKLAND VANN SCHLAGER-EM! Då fick JAG revanch för att Sverige inte gick till final eftersom min andra favorit var just LENA.

Goodnight Europa.

lördag 29 maj 2010

Jag tittar ändå!

Jag sitter nu här bänkad framför TV i alla fall, trots att jag i torsdag svor på att bojkotta hela finalen. Jag kan inte låta bli. Min favorit i år blir Tyskland nu när inte Anna är med

Musik O FotoAutomaten/Svensk Sommar ..

Så är det helg igen och Jukeboxen sätter fart. Denna gång önskar Pia-Lotta att vi lägger in låtar som förknippas med svensk sommar.

Det första som poppar upp i huvudet är inte något som man kanske väljer i första hand att lägga in i Jukeboxen. Ändå är det just dessa tre melodier som är det största beviset att sommaren har anlänt.
De två första är psalmerna Den Blomstertid nu kommer och I denna ljuva sommartid. Hur många är inte åren då jag suttit i kyrkbänken och torkat tårarna när den spelats upp till skolavslutningarna. Först mina egna sedan mina barns.
Den tredje är Idas sommarvisa som nästan har blivit vår nya Nationalsång.

Men jag väljer att lägga in följande låtar som får mig att minnas och njuta av den nalkande sommaren.

Mungo Jerry - In The Summertime



Tomas Ledin - Blå Blå Vindar och Vatten



Ted Gärdestad - Oh, Vilken Härlig Dag


Tommy Nilsson - Dina färger var blå

Mer sommarmusik hittar du HÄR hos PIA-LOTTA

torsdag 27 maj 2010

SORG i mitt FOLKHEM!!


Nu har Eurovisionen tappat glansen! Nog var Anna bättre än flera av de låtar som knep en finalplats. Som typ Rumänien och Ukraina, nej de gillade inte jag alls. Usch, Fy, detta har jag aldrig varit med om att Sverige stått utanför själva finalen. Ja vad säger man? Gilla läget? NEJ!!!


Till dig ANNA! (inte för att jag tror du läser det men i alla fall)

Du sjunger som en gudinna och du strålar som solen!
Detta är bara början på din karriär du är en STAR!!

SEMIFINAL 2

Ikväll tävlar Sverige och jag ska verkligen hålla mina tummar och tår för Anna så att hon går vidare till Finalen på Lördag. Men hon får det svårt, för hon har kommit in i fel grupp. Hon skulle ha varit med i tisdags istället då hade hon fått sin finalplats lätt som en plätt. Här kommer hon att få strida mot många bra bidrag bl.a Azerbaijans Bidrag. En svenskskriven låt av Anders Bagge och Stefan Örn som Sandra Bjurman har gjort musiken till. En riktig rysare och storfavorit. Men eftersom det finns tio platser att tävla om hoppas jag att Anna får en av dessa.
Synd att man inte får rösta på sitt egna land nu i semifinal 2 då Sverige FÅR rösta. Detta fick vi ju inte i tisdags trots att vi inte ens var med och tävlade. Konstigt!! Konstigare är det på Lördag då får alla rösta och på sitt eget land också. Eller har jag feltolkat de nya röstnings reglerna? Det är lite rörigt.

Glöm nu inte att titta ikväll Kanal 1 kl. 21.00. Rösta INTE ikväll för då går er röst till någon annan och inte ANNA.

HEJA ANNA!





onsdag 26 maj 2010

Black and White Wednesday.........


Visst finns det vänskap och kärlek mellan syskon. Även om man ibland inte skulle tro detta.(skratt) Här är lilla Moa och storebror Marcus ute på en båttur på Vänern. Det är väldigt spännande så deras händer håller krampaktigt i varandras. Fotot har några år på nacken men kärleken består.

FRIEND LOVE!




Ordlös Onsdag: Rött är sött!


tisdag 25 maj 2010

Eurovision Song Contest 2010


Ikväll så börjar semifinal 1 Kl 21:00 på kanal 1. Sjutton bidrag slåss om en placering i den Stora finalen. HÄR kan du läsa mer om tävlingen.

Jag har ännu ingen favorit i just denna Första Semi, men på torsdag då andra finalen går av stapeln håller jag både fingrar och tår för ANNA.






__________________________________________________________
Epilog:

Ja, nu är klockan nästan 24.00 och den första delfinalen är avklarad. Enligt mitt tycke var det inte många melodier som var njutbara. Belgiens och Islands höll måttet och gick också vidare. Det glädjer mig mycket. HURRA!
Ja, ja lika crazy kan man väl få var. Jag älskar Schlagers!

Tisdagstema - GULT.




Maria på Tisdagstema vill att vi ska fota GULT! Så detta får bli mitt bidrag!
När jag satt och åt en MYCKET sen frukost (även kallad brunch) såg jag denna lilla keramikbil lysa mot mig från blomsterhyllan. Det var en present till mannen för många år sedan till Fars-dag från extradotten Monica.

Den signalerade åt mig:
- Ta mig jag är ju gul!
- Ja varför inte du kan väl också få vara med lite i cybervärlden, svarade jag honom.

Ja för jag tror faktiskt att det är en han. Men man kan ju inte annars så riktigt veta.

Mer av Tisdagstemat hittar du HÄR.

måndag 24 maj 2010

Djävla panna!!!!!


Hela eftermiddagen har jag varit ute i trädgården och arbetat. Ja jag menar, verkligen jobbat. Jag har klipp gräsmattan och gått med trimmern där det behövdes och DET behövdes på MÅNGA ställen ska ni veta., Pysslat lite med växterna i växthuset hann jag också med innan det blev kvällen.
Skitig och svettig gick jag in och såg fram emot en härlig dusch. Men inne i duschkabinen fick jag en nära döden upplevelse när det iskalla vattnet skölje över min kropp. I 100 knutar kastade jag mig ut därifrån och in i pannrummet. Djä.... pannan stod still och hade gjort det länge också. Inget varmvatten fanns, termostaten visade bara 40 grader. Det betyder inte att varmvattnet håller denna temperatur för då hade det funkart nej så är det inte tyvärr!!
Nu sitter jag här skitig och svettig och svär över denna DJÄVLA Pelletspanna!!!!!
Mannen min har fixat till den så att den återigen fungerar. Men det dröjer flera timmar innan den hunnit värma upp vattenberedaren.
Så nu ÄR jag riktigt SUR!!!

Det värmde mitt hjärta!

I vår lokaltidning står inte särskilt mycket om världsliga saker utan den speglar mest vad som hänt på kommunal nivå under några dagar. Jodå precis som en lokalblaska ska göra. De riktigt stora händelserna får man läsa i de olika kvällstidningarna ( som numera är morgontidningar) NPK är min frukostlektyr på måndag, onsdag och fredag och ger mig allt lokalt skvaller. Den kryddar början på dagen liksom.
Idag blev det lite annorlunda, när jag kom till Familjesidan jag höll på att sätta kaffet i halsen.
En liten tackannons under Dagens Ros som vände sig till oss, min man och jag. Jag läste den om och om igen och hjärtat blev varmt. När tidningen är ordentligt läst ska jag klipa ur annonsen och stoppa in den i min Hjärtebok.


Så här stod det:


Dagens Ros TILL MINA FÖRÄLDRAR Agnetha och John för all hjälp när jag opererade mig. Ni är guld värda! Älskar er! Många kramar från Karin.

söndag 23 maj 2010

The Monochrome Weekend.

Swedish coffee in the Interwar period


Bildigt talat – v 21

Fler bidrag till Bildligt talat hittar ni HÄR

Tävling hos VEIKEN. SKYNDA!!!!



Veiken har varit på en resa. Du kan vara med och tävla inne på hennes Blogg. Du ska gissa var hon varit utifrån hennes bilder.
Jag ger dig redan här två gripande foton från denna stad.
Men du måste skynda dig för tävlingen går ut imorgon kl 15.00

lördag 22 maj 2010

Minnen av mamma.

Jag snubblade över en gammal femtiotals låt hos en av mina bloggvänner. Känslofyllda minnen sköljde över mitt hjärta. När denna låt var populär var jag fortfarande en liten flicka och dyrkade min mamma över allt annat. Mamma var allt för mig, jag tyckte att hon var vackrast i hela världen, en drottning om man jämnförde henne med mina kamraters mammor. Det var ingen som kunde mäta sig med henne jag hade satt mamma på en pedistal. Jag såg inga fel jag såg bara en kärleksfull kvinna. Att hon naturligtvis hade sina fel och brister fanns inte i mina ögon.

Hemma hos oss stod radion alltid på, (jag tror det var P3 som var den populära kanalen på den tiden) och när Doris Days röst ljöd ut ur högtalaren på den gammla radion tog mamma mig i mina armar och så dansade och sjöng vi tillsammans OUE SERA SERA så det hördes lång väg.

Jag tycker faktiskt än idag att denna sång är helt underbar!



fredag 21 maj 2010

MusikOFotoAutomaten/ Gitarren/gitarrer i centrum..

PIA-LOTTAS inspiration till veckan Musikinlägg är..
Skickliga gitarrister eller där gitarren spelar huvudrollen.
Svensk musik eller utlänsk.

Jag börjar med den store Gitarristen Jimi Hendrix som hade sin storhetstid under min ungdomstid. Flummigt? Ja kanske lite.


Jimi Hendrix. Purple Haze

James Marshall Hendrix (född Johnny Allen Hendrix den 27 november 1942 i Seattle, Washington, död 18 september 1970 i London), var en amerikansk rockgitarrist, sångare och låtskrivare, känd som en av rockmusikens främsta stilbildande gitarrister
Jimi Hendrix revolutionerade elgitarrspelet med en kombination av exceptionell spelteknik och användandet av ny förstärkarteknik och elektronik såsom fuzzboxar och effektpedaler. Hans influenser var främst blues- och soultraditionerna men även 1960-talets psykedeliska strömningar var av stor betydelse.


Jag fortsätter sedan med en artist av stora mått Tommy Emmanuel som blev känd hos mig först nu under senare år. Han spelar gitarr som en GUD och musikvalet gör inte saken sämre. The Beatles tillhör också min tonårstid med allt vad det vill säga. -MINNEN- Här kan man snacka om ståpäls!!!!

Tommy Emmanuel - Beatles Medley

Tommy Emmanuel, född 31 maj 1955 New South Wales, är en australisk gitarrist, känd för sin komplicerade finger picking-stil, sina energiska scenframträdanden och för att använda gitarren för varierande, rytmiska slagverkseffekter.

Tommy Emmanuel föddes in i en musikalisk familj och redan som fyraåring fick Tommy sin första gitarr. Hans mor lärde honom att spela, men han lärde sig även på gehör, ingen annan musikalisk utbildning förekom. Tommy Emmanuel influerades av den amerikanske gitarristen Chet Atkins som också blev hans mentor. 1980 började även hans solokarriär att ta fart och han var snart känd runt om i Asien och Europa. 1999 tilldelades han titeln Certified Guitar Player. Året efter uppträdde Tommy under avslutningsceremonin av Olympiska sommarspelen 2000 i Sydney och 2002 fick han sitt genombrott i USA.

Avslutar mitt Medly på svensk mark med allas vår Janne Scaffer. Han har fortfarande inte vrickat sönder sin tunga.

Jan "Janne" "Zebran" Erik Tage Schaffer, född 24 september 1945 i Stockholm, svensk gitarrist och kompositör. Schaffer är uppvuxen i Blackeberg i Stockholm. Han är en av Sveriges mest ansedda elgitarrister. Var flitigt anlitad av ABBA. Han uppträder både som solist och som gitarrist åt andra artister



Bilder av Ted Gärdestad. Musik av Janne Schaffer med Jag vill ha en egen måne.



Mer GITARRMUSIK hittar du HÄR hos PIA-LOTTA.

torsdag 20 maj 2010

Hallå, Hallå!! Hemliga Armén. Eller?

Mysko!!! Försöker de ta över i Cybervärlden? Ja, inte vet jag men mycket konstigt är/var det i alla fall igår kväll med min dator.

Jag kollar alltid in min blogg innan jag går till sängs så också i går. Ville se om någon kommenterat mina inlägg bl.a. Jag gör som alltid och klickar fram min bloggsida. Men vad får jag se då, en massa konstig text. Hela bloggen är översatt till Thailänska. Eller är den inte översatt? Är det något hemligt budskap? Till vem i så fall? Till er kanske mina bloggkamrater? Till mig kan det inte vara för jag förstår inte ett enda ord!!!

Jag har ju en sådan där översättar Gadget eller hade kanske jag ska skriva men den har jag inte andvänt mig av allt. Försökte att återställa texten till svenska men det fungerade inte. Till slut var jag tvungen att avprogramera denna tjänst. Bort, bort, bort!!! och starta om datorn.

Idag vet jag inte om jag törs återställa den igen.

Vad kan detta vara????

Macro Lovers #23


Mitt val denna vecka blir den oerhört vackra och eleganta Orkidéen.

Orkidéen sågs från sin första början som en magisk planta med läkande effekter och användes vid olika typer av illamående och sjukdomar. De ansågs även vara ett afrodisiakum och användes som en ingrediens i kärleksdrycker.
Ett hett tips för dig som vill förföra någon alltså.


Fler vackra Macrobilder hittar du här hos Birgitta

onsdag 19 maj 2010

ORDLÖS ONSDAG - GULT!



Är GULT fult som det sägs i ordramsan? Nej, det tycker inte jag!

Här finns mera GULT:

GRATTIS MAYA!

Idag så är det Maya som har namnsdag. Vi har valt att fira vår lilla prinsessa denna dag då det står Maj i allmenackan.
Maja är ett kvinnonamn, en germansk, skandinavisk och slavisk form av Maia från den grekiska mytologin. Det är även en svensk kortform av Maria, som använts sedan 1300-talet. Maja betyder "Att pryda med löv och blommor".

Maja firades tidigare den 28 februari då tillsammans med Maria,men namnet togs bort ur namnsdagskalendern 2001. Man kan också fira det den 28 februari, då Maja i vissa kalendrar står kvar.

På arabiska betyder namnet Maya prinsessa

Vår Maya är en glad liten tjej som kan och vet väldigt mycket. Hon tycker om att cykla och spela dataspel.Hon hjälper gärna till med bestyren hemma och självklart här hos mormor och morfar. En riktig liten Kajsa Kavat.

GRATTIS VÅR LILLA PRINSESSA PÅ DIN NAMNSDAG IDAG!

Paket kommer med posten.

PUSS OCH KRAM.

tisdag 18 maj 2010

Söta små ODJUR!

Jag ÄR ingen katthatare tvärtom så tycker jag att de är söta och gosiga. Innan vi skaffade hund hade jag två katter själv som jag älskade jättemycket. Jag har också tagit hand om sommarkatter som skrikandes och avmagrade kommit skogsvägen in på vår tomt. Bäddat åt dem nere vid friggeboden och utfodrat dem. (kan ej ha katter inomhus pga att ena barnbarnet är allergisk) Sedan när Katthuset har fått ledig plats har de lämnats in där för fortsatt förvaring.

Ville bara berätta detta så att det inte är någon som tror att jag är någon hysteriskt gammal kärring som står och hytter med kvasten åt de små djuren. Jag har ju förstått att många av mina Bloggkamrater har egna katter som ni vårdar ömt. Det ska ni ha en eloge för. Synd att inte alla är som ni.

Nu till saken. Jag som de flesta som har egen trädgård har gjort iordning våra uteplatser nu inför sommaren. Jag har ställt ut trädgårdsmöblerna och lagt i fina mjuka dynor i sofforna och fotöljerna. Pyntat med blomster och annat. Allt detta för att vi vill sitta och njuta av sommaren ute i det fria.
Men vad händer varje kväll? Jo det kommer objudna gäster som smutsar och hårar ner mina fina dynor. Konstig parfym har de också för det stinker efter dem. KATTPISS! Blääää..............
Varje morgon får jag städa efter dessa nattgäster för det gör de naturligtvis inte själva. Visste jag vilka deras mattar och hussar var skulle jag be att de kom och såg eländet. Då kanske de förstod att deras små gulliga och gosiga husdjur inte alltid gick på den egna kisslådan som de har hemmavid. För jag tror faktiskt att alla kattägare TROR att deras katt BARA kissar i sin kisslåda hemmavid.
Nu fick jag ett tips av Lilla Mormor att man kunde köpa en slags MANICK som avger ett högt ultraljud som skrämmer iväg de objudna djuren. Fungerar det så är det ju jättebra. Det är bara ett krux priset är nästan 800:- för att få det hemskickat.
Dyrt? Ja!
Garantier lämnas ej!
Du köper grisen i säcken.
Ska man chansa?

GRATTIS ERIK!

Idag har ERIK namnsdag. Mitt yngsta barnbarn heter just detta så jag vill skicka Tusen Kramar och Pussar till denne lille spelevink. Han är en glad och pigg Solstråle som alltid är i farten. Alltid på väg att utforska varje liten vrå. Ibland kan han få sina föräldrar att skifta hårfärg till grått, Men allt han gör är bara av ren nyfikenhet och i bästa förstånd. Ja, precis som Emil från Katthult.
Grattis min lille Prins hoppas att du får en fin dag! Paket kommer med posten!

Javisst ja, gubben min heter ju också Erik i andra namn så jag får väl vara lite extra snäll mot honom idag.

måndag 17 maj 2010

MusikOFotoAutomaten/Rockabilly ..

Jo, jag vet Pia-Lotta att jag är sen, men det har varit SÅ mycket annat på schemat denna helg, Hoppas att jag är förlåten!!
Men sedan är det en annan sak också. RockaBilly musiken ÄR inte riktigt min stil. Jag förknippar denna musik starkt med Raggarkulturen och jag var ett Tvättäkta MODS med allt vad det innebar. Vi var inte speciellt omtyckte av raggarna. Man kan kanske säga att det denna vecka har uppstått en slagst kulturkrock inne i skallen på mig.

But I do my best!!
Jag väljer en modernare Rockabilly variant och en riktig klassiker Blues.

The Playtones - Save The Last Dance.

The Playtones vann Dansbandskampen 2009! Den 3/2 släppte de sin första skiva och som grädde på moset sålde skivan guld. Detta samma dag som de släppte den! En vecka senare sålde den platina.

Johnny Cash - Rockabilly Blues

Johnny Cash, eg. John Ray Cash, född J.R. Cash 26 februari 1932 i Kingsland, Arkansas, död 12 september 2003 i Nashville, Tennessee, var en amerikansk sångare och kompositör.

TACK STEIVE!!!!!

Vilken måndag wooow!!! När jag satte mig här vid skärmen så fick jag mig en verklig överraskning, jag har blivit utnämnd till VECKANS BLOGGARE hos Stevie ( Esthonian Angel ) Hur detta har gått till det kan jag inte förstå, för jag är verkligen den där teknik befriade Friherrinnan som jag beskriver mig som i min profil. Jag vill göra rätt men ofta blir det fel i denna cybervärld, ibland får det stå kvar ändå. Men det struntar jag i för jag gillar att blogga jag tycker det är jättekul.
Denna helg har det inte blivit något alls för jag har varit så upptagen av annat. Nackafamiljen har varit hemma och vi har varit på 100-års kalas ( 50+50) på lördagen samt dop av mitt brors barnbarn på söndagen. Men nu har det stillats sig så jag har lite tid att sitta här igen. Samma tid som man har under vinterhalvåret finns inte , för "jordbruket" väntar ute i trädgården. Våren är en stressig tid (skratt).

Nej nu är det dax för brunch, låg lääänge idag, jag återkommer senare.


TACK än en gång du rare Steive.

torsdag 13 maj 2010

Macro Lovers # 22 Fritt Val.



Denna vecka har det blivit mycket från min svärmor. Först var det hennes brödnaggare sedan ramlade hennes fina "Flytandeblå" tallrik ur mitt porslinsskåp så att det blev en nagg i kanten. Hoppas att hon inte såg det. Undrar varför allt detta hände denna vecka? Kan det vara ett tecken från henne i Änglahimlen tro?
Nu till Macro Lovers är det svärmor Stinas fina likörglas som får stå modell. De har fått sällskap av hennes favoritblomma Saint Paula. Denna blomma återfanns i hennes köksfönster i många exemplar.
-Du ser Farmor Stina ännu får du vara med oss i vår vardag och nu också till och med i Cyber världen.
FLER MACRO BILDER HITTAR DU HÄR

onsdag 12 maj 2010

Var ska det sluta.....DE SÄLJER SIN OSKULD!

Läste DETTA hos en annan Bloggerska och kan inte låta bli att skicka det vidare. Var ska alla dessa Dokussopor sluta. Hur kan TV producenter och ansvariga för TV -utbudet bara gå med på att sådant här sänds. Dessa ungdommar är förvisso vuxna vad ålder beträffar, men intelligensmässigt har de inte uppnått moppeåldern ännu. När det klarnar inne skallen på dem så kommer de att lida av ångest inför vad de gjort med sina liv. De säljer sig ju offentligt inför hela världen för en spottstyvel. Detta om något är väl PROSTITUTION ?

Ordlös Onsdag: Blått är flott!




Mer BLÅTT hittar du HÄR.

tisdag 11 maj 2010

TISDAGS TEMA - GAMMALT.


Detta är min svärmors gamla Brödnaggare.Kanske är det denna som hon köpte från någon av alla de luffare som drog längs vägarna i hennes hembygd då hon var ung. Luffarna bjöds på förtäring och fick sova över i hennes och svärfars lada.
Denna naggare andvände hon alltid då hon bakade sina goda brödkakor. Idag hänger den på väggen hemma hos oss tillsammans med mer kuriosa saker från hennes hem.
Du hittar mer gammalt HÄR

lördag 8 maj 2010

VM i Speedway på Ullevi.

Bilden har jag lånat av Daniel Malmberg.


Jag gillar inte Speedway, men min man han är ett stort fan av denna motorsport. Ikväll sänds en av Delfinalerna i GP från Ullevi på TV. Jag är väldigt storsinnt och låter honom titta på StorTV:n. Nej jag är inte bitter som förre speedwayåkaren Tony Rickardsson sa. Det fanns inget annat intressant för mig att se på.
Jag har suttit här en stund nu framför skärmen och läst runt lite bland Bloggarna och kommenterat en del. Fick göra detta nu utan att få dåligt samvete för att jag är osocial. Mannen min gillar nämligen INTE när jag parkerar mig framför datorn.
Föresten kan jag ju bjuda till lite nu för snart så är det Eurovisionsfestivalen i Oslo och då ska jag sitta bänkad framför TV.n

Shannara's SaturdayMix # 10.

NUMBERS



Mitt yngsta barnbarn Eriks första tårta. Så mitt bidrag blir siffran 1.


fredag 7 maj 2010

MusikOFotoAutomaten=Jukeboxen

Wooow äntligen är det FREDAG och Jukeboxen ska fyllas!! Jag har längtat hela veckan efter denna dag, jag ÄLSKAR faktiskt denna MusikOFotoAutomaten-Blogg. Man får så många minnen tillbaka in i skallen.Tack Pia-Lotta!!!
Lite ställde det till sig på jag trott att mina valda låtar var original och inte covers.Så denna fredag fick jag lära mig lite mera om musikvärlden.


Här är originalet:
Roy Hamilton var en amerikansk sångare som gjort stora framgångar i både R & B och pop-listorna på 1950-talet.Hans sista hitlåt," You can have her" släpptes 1961.


Detta är en Cover:

Anita Lindblom spelade i oktober 1961 in Sånt är livet med Sven-Olof Walldoffs orkester, en svensk cover på Roy Hamiltons You can have her från samma år. Stikkan Andersson skrev den svenska texten till melodin av Bill Cook, som var Roy Hamiltons manager. Det blev en grammofonhistorisk succé. Låten har blivit framröstad som den största svenska schlagerlåten genom tiderna. Den håller än i dag!!!


Detta är originalet:

Marc Cohn, född 5 juli 1959 i Cleveland, Ohio, är en amerikansk singer-songwriter. Han är mest känd för sin låt "Walking in Memphis" från 1991. Här är alltså originalet och inte Chers version som jag har trott.

Detta är en Cover:

Walking in Memphis blev även en hit för Cher då hon gjorde en cover på låten 1995.
Chers version har jag också trott varit originalen ända tills nu. Nu var ju inte så fallet men jag föredrar ialla fall hennes version före alla andra. Älskar Chers soulröst!!!!
Kanske är det därför jag gillar Anna Bergendahl, för hon har lite av Cher i sig.

FLER LÅTAR HTTAR DU HÄR.

torsdag 6 maj 2010

POST SCRIPTUM till föregående textinlägg.

Misstag det har vi väl alla gjort i våra liv det vore väl konstigt annars. Sen är det ju det här med att gå och älta som INGMARIE skriver, det är inte alls bra men väldigt lätt att fastna i det hjulet. Tänk om jag inte sagt så eller gjort så då hade det inte blivit si.... Tänk om..... Tänk om....

Det är väl kanske lite så att när man blir äldre och livet har stillat sig runt omkring, så kommer tankarna ifatt en. Man sitter där i solen och gör en resume av sitt liv. Tänker tillbaka på både det glada och det sorgliga. Det goda det glädjs man åter med och det blir varmt inne i hjärtat. Men det sorgliga biter tag i ens hjärta som en iskall sten och känns tungt och obehagligt. Det betyder inte att det måste handla om stora eller många saker utan det kan vara de små detaljerna som en gång blev fel. Småsaker som i dåtid inte var så viktiga men som fick ett annat perspektiv med åren.

Jo, man måste förlåta sig själv och alla andra som på något vis sårat. Man måste släppa taget och gå vidare i livet
.
Men visst vore det skönt att kunna tvätta av sitt hjärta, skölja av det smutsiga som tynger och göra det vitt och oskyldigt igen. Misstagen man gjort de har man ju lärt sig av i alla fall.


Mycket ligger i det gammla ordspråket: -NÄR MAN BLIR GAMMAL BLIR MAN RELIGIÖS-
Eller?


Macro Lovers #21


Tänk om man kunde tvätta rent sitt hjärta från misstag som man gjort genom livet. Skölja bort allt det svarta som ligger där och tär. Kanske kan man göra som man gjorde med barnens mjölktänder när de tappade dem, lägga det i vattenglaset över natten. Hoppas på att den Goda Fen gjort det vitt igen tills på morgoen. Oskyldigt Vitt!


Här hos BIRGITTA hittar du fler bilder.

onsdag 5 maj 2010

WATHERY WEDNESDAY


A small waterfall in a rippling stream, bringing life to the SPRING FEVER!



Jobbet kallar!!!


Vi håller på att göra om altanen som ligger på markplanet vid vårt hus. (Bor i sutteränghus)
Idag skiner solen så det är bara att passa på att skynda sig ut och måla klart väggarna. Någon orange färg är det inte tal på utan väggarna blir svarta. Jag gillar svart och det kommer att bli snyggt när man bryter av med färger på möbler och textiler.
Tjingaling nu måste jag dra, vi syns senare!!!

tisdag 4 maj 2010

Rekord i Humorgalan





UNICEFs Humorgalan – för varenda unge direktsändes den 2 maj i TV4 från Berns Salonger i Stockholm. När kamerorna släcktes efter TV-sändningen hade 30 600 personer ringt in och anmält sig som Världsföräldrar, vilket är nytt rekord.

Är du inte redan Världsförälder bli det nu och var med och kämpa för varenda unge, varje dag året runt. Som Världsförälder hjälper du inte bara ett utvalt barn i en by eller ett land, utan alla de barn som behöver det. Det blir mer rättvist så.

Eller handla något från UNICEFS Webb Butik allt för att stödja KAMPEN FÖR VAR ENDA UNGE!

Jag tar mig friheten att åter här på Bloggen lyfta fram det enorma arbete som organisationen Unicef gör för alla våra barn i världen.

måndag 3 maj 2010

Beautiful Blogger AWARD.

Instruktion; Kopiera in Awarden,länka till den du fått den av och ge den sedan vidare till 7 andra bloggare och länka till dem+berätta 7 saker om dig själv-sprid lite glädje.

HURRA!!! Jag har fått denna fina Award av GUNILLA, tack så hemskt mycket för det söta du!

Gunillas blogg startades i sambands med att hennes älsta son omkom och har därefter blivit hennes livlina på sorgens väg.

Det jag nu ska göra är att ge Awarden vidare till sju andra bloggare och länka till dem. Sedan ska jag berätta sju saker om mig själv här i min egen blogg .

De 7 bloggare jag vill länka detta vidare till (utan inbördes ordning) är :

Karras Vardag
Morsan Mia
Genom farmors ögon..
På Näthinnan.
Agneta mitt i livet och lite till.
Lita Småplock, förortskvinnans blogg....
KROPP-SJÄL-BALANS

(Jag skriver som Gunilla skrev till mig att inte alla bloggare gillar det här, men de som vill föra vidare får göra det och de som inte vill får låta bli och om det är någon som inte är länkad och ändå vill göra det, så är det naturligtvis helt okej!)

Sju saker om mig:

*Jag gillar frågesports program som visas på TV.

*Jag ÄLSKAR Melodifestivalen.

*Jag är mycket intresserad av det Mediala.

*Jag tillhör nog säkert också ett utdöende släkte eftersom jag haft samme man i snart 36 år.

*Jag är duktig på att sy, men utövar denna talang mycket sällan numera.

*Jag tycker om att lyssna på Ljudböcker.

*Jag gillar detta med Bloggandet.

söndag 2 maj 2010

HEMMA!!!!

Nu är jag äntligen på hemmaplan igen. Det känns riktigt skönt faktiskt. Det är allt som ordspråket säger - Borta bra men hemma bäst-



Vi gjorde en avstickare till min åldrige far som bor i Västerås för att prata runt lite och för att titta till honom. Den hjälp som han får från hemtjänsten och sin något yngre bror tycks inte fungera fullt ut. För det som mötte oss på hans uteplats var ett berg av hushållssopor. Solen gassar på framemot eftermiddagarna där, så stanken var inte av den sköna precis. När jag frågade om detta svarade han att han inte vågat gå till soprummet som ligger en bit bort för han var rädd att han skulle ramla och bryta sig. På frågan om varför hemtjänst eller hans bror inte kastat detta fick jag inget svar. Ja vad säger man och vad gör man? Min far är en riktig motsträvig och egen man så det är svårt att vara han till lags, kanske är detta problemet för de som vill hjälpa i Västerås också. Förmodligen är det så.
Det var bara att leta upp sopsäckar och fylla dem med alla dessa ICAkassar som var ihopknytna med sopor. Det blev 2,5 säck med hushållsavfall och 6 st stora kassar med papperskräp.
Usch vad tragiskt livet kan bli. Men att flytta på denne man det är helt enkelt otänkbart så det är bara att gilla läget.

lördag 1 maj 2010

Valborg i Nacka

Vi firade Valborg för första gången i Nacka. Vid Narurreservatet Nyckelviken vid Saltsjöns strand, bara ett stenkast från folklivet i Nacka Centrum, ligger detta, ett 134 hektar stort naturreservat. Där hade man iordningställt ett gigantiskt firande. Det fanns i stort sett allt så som Fikatält, Karamellstånd, Grillplats,, Hästar,Kor och Höns. En kvinnlig vårkör som sjöng ut vintern samtidigt som de hälsade våren välkommen.
Brasan skulle tändas på en flotte ute i vattnet. Ett fackeltåg gick från festplatsen ner till vattnet där de lämnade över elden till en man som rodde ut till flotten där han fyrades på. Mycket stämningsfullt! Maya var lite reserverad för hon trodde nog att hela rishögen skulle explodera där ute på vattnet. Hon hade glömt hur det hela gått till. När elden väl brann ville hon inte gå därifrån utan fick mutas med en godisrem som de sålde i ett av karamellstånden.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...