VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

lördag 30 juli 2011

Gemenskap/Sammen i ett tema.

Efter det att jag varit frånvarande här på Bloggen i snart en månad startar jag upp lite försiktigt med att delta i Carinas och Petunias teman.( På sommaren vill man så mycket mer än att sitta vid datorn)


De har valt temat Gemenskap/ Sammen och detta känner nog alla starkt för i dessa dagar efter det som hänt i Oslo och Utöa. Gemensamt ska vi stå emot alla de som vill krossa det goa i samhället. Galningar som denne Anders Behring ska sitta bakom lås och bom.


När mitt största barnbarn Marcus idag åkte till sitt sommarläger Patrullriks i Sällerhög fanns tankar som inte borde ha funnits där inne i mitt huvud, rädslan att något ska hända. Man har blivit ordentligt uppskrämd av allt som hänt denna sista tid.


Men naturligvis kommer han att få kul och uppleva en stor gemenskap. Första riktiga äventyret på egen hand i livet.


Titta in och se hur andra har tolkat temat HÄR.och HÄR

lördag 2 juli 2011

Midsommar i Malmköping.

Yngsta dottern har köp husvagn och har den på Malmköpings Camping. Denna midsommarhelg åkte jag och mannen dit för att fira helgen tillsammans med dotter och hennes familj. Jag har aldrig varit i dessa trakter förut, faktiskt visste jag inte ens var Malmköping låg , utan fick kolla kartan då dottern berättade att de fått campingplats där.
I Malmköping gör de en omoderniserad majstång. Så här såg de ut fram till mitten av 1800-talet. Sedan kom majstängarna som vi har nu, de med kors. Man vet inte riktigt varför. Kanske hade det med kyrkan att göra, inte vet jag . En tanke bara. Stången i Malmköping har istället för ett kors tre kransar som hänger horisontellt.
Tidigt på midsommaraftons förmiddag samlas Majstångsmakarna och andra för att färdigställa stången. De har träffats varje onsdag sedan vårdagjämningen och förberett genom att vika pappersblommor, tillverka girlanger och annat, berättar konferencieren.
Högst upp har de en tupp med fjädrar av strimlade öl- och läsk-burkar. Sen kommer en krans av liljekonvaljblad.
I mitten hänger en krans av löv och blommor, och längst ner en krans med ekblad, pappersblommor, ägg klädda i stanniolpapper och girlanger av vass och tyglappar.


Lite egendomligt förefaller denna skapelse för mig som är van sedan många år tillbaka med den "moderniserade" varianten. Sedan kallar jag den för Midsommarstång och inte som Malmköpingsborna för Majstång. Det är ju Midsommar och juni månad. Maj det har det ju varit för längesedan. Undrar varför de säger så, det var det ingen som berättade om.

Men en sak är i alla fall säker, ORGINELL det är den, Malmköpings stången

Lite lekar bjöds det på också. Svärsonen ställde in sig i ledet för att visa sina krafter. Men han måste ha gömt sig för inte kunde min kamera hitta honom. Han ville kanske inte vara med på bild.

Här är det säck -kappslöpning som gäller. Mina barnbarn föredrog att titta på istället för att deltaga. De tyckte det såg kul ut men vågade inte riktigt hela vägen. Får väl ta ett träningspass då de kommer hem på visit nästa gång.


När dansen runt stången började så var det ingen hejd på dansbenen hos mina små. Här är det Maya med två av sina nyvunna campingvänner som tar sig en sväng om.

Mamma Karin, Erik och Maya framför kameran. Själv var jag tvunge att släppa taget för att föreviga de mina. Jag kan tala om att barnen var på riktigt gott humör trots att de på detta fotot ser helt "gravallvarliga ut" *skratt*.


Här är dansen slut och alla har gått hem till sitt för att fira vidare. Vi likaså.

GRATTIS MARIA!

Idag är det min älsta dotter Maria som fyller år. Gud vad tiden går, jag minns det som igår då hon såg världens ljus. Vädret var inte vad det borde då heller. Det regnade och åskade och jag minns att uppe i taket på förlossningssalen kröp en spindel. Nu i efterhand har jag tänkt att det var lite märkvärdigt, ska det inte vara kliniskt rent inne på dessa salar? Konstigt att man minns somliga händelser helt klockrent när andra faller helt i glömska.
Grattis min vackra dotter hoppas att din dag blir bra.

fredag 1 juli 2011

Fredagstema # SVALKA !

Nästan tropiskvärme! Då är det skönt att bli svalkad vid bryggan. Erik trodde inte att han nådde botten här, därför håller han krampaktikt mamma Karins händer. När han väl blev "doppad" lekte han och plaskade värre än värst med syster Maya.
Mer SVALKA inne hos "Sinneskatten" Carina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...