VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

fredag 30 september 2011

Tema fredag- annorlunda

En annorlunda eftermiddagsvila blev det för denne lille kille en dag i sommeras då vi var på besök på vår stadsbondgård. Han hade hoppat ett otaliga gånger från "skullen" innan han bestämde sig för att ta en liten siesta i höet.
HÄR kan du se fler bilder på annorlunda händelser och saker.


onsdag 28 september 2011

söndag 25 september 2011

Livets Berg och Dalbana.........

Det har varit lite upp och ner här på min Blogg och i mitt privatliv den senaste veckan. Det har funnits annat som har uppehållet mina tankar. Min lilla Maya blev på torsdags eftermiddagen inlagd på Astrid Lindgrens barnsjukhus med jätteont i magen IGEN. För nästan två månader sedan var hon patient på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, men blev där efter en observationsnatt hemskriven med att de inte hittade något fel på henne. Hon hade då fortfarande ont men efter några dagar lade det sig, fast lite småknip har det varit till och från sedan dess. Men nu i torsdag smällde det till ordentligt och det blev en resa in till SÖS med fortsättning till Karolinska.
Maya opererades framimot kvällen för brusten blindtarm. Den var riktigt ful berättade läkaren senare. Inte undra på att hon haft så ont.



Denna resa gick ju bra, men man kan ju tycka vad man vill om Mälarsjukhusets aggerande. Själv tycker jag inte om det. Hade de undersökt Maya ordentligt och tagit hennes värk på allvar och opererat bort detta bihang redan där så hade hon blivit skonad från detta. Nu blev ju hennes sjukresa mycket värre och hade kunnat gå riktig illa. Nu blev/blir det 5 dagar med penicillindropp och naturligtvis en lika lång sjukhusinläggning.




På dessa bilder har hon vaknat till efter narkosen och får smärtstillande morfindropp. Väldigt ledsen över allt som hänt.



Men redan efter någon dag har hon piggnat till och sysselsätter sig med allt pyssel som hon fått i uppmuntringspresent från oss, skolkamrater och grannar. Det känns skönt nu att se att det går mot rätt håll med henne. Nu vill hon inte åka hem om hon måste fortsätta att äta medicin hemma utan tycker att hon kan stanna kvar där till det är färdigmedicinerat. Det är bättre att få medicinen direkt in i armen än att behöva känna äckelsmaken av den i munnen, säger hon.





ERIK 3 ÅR.




Sedan har ju Erik fyllt stora karln, hela tre år fyllde han. Det hann vi och hela tjocka släkten fira innan detta hände med Maya.



Erik är jätteförtjust i Blixten McQueen och Bärgaren från filmen Cars. Så mamma Karin hade fixat en tårta till honom med en av favoriterna på. Visst är den fin och titta på Erik vad glad han blev, nästan lite generad.






Mycket presenter fick han, bland annat en Balanscykel så att han kan ligga i träning inför vårsässongens cykelturer. En Sparkcykel med Blixten på fanns också i ett av paketen, och många, många flera saker.



Kalasfika med sina tremänningar som han bjöd på egenbakade Eriksmuffins och denna fina Blixtentårta.


Fototriss del 150: Fönster







Lite fönsterbilder från delar av Nackafamiljen på besök på Museispårvägen i Malmköping.





Är du nyfiken kan du gå in HÄR och kika på mer Fönsterbilder. Där hos Helena är det lite av ett halvjubileum då detta är det 150 omgången av hennes Fototriss.








tisdag 13 september 2011

Fototriss del 148: SKUGGA

Skuggor i mörker kan sätta fart på fantasin på ett obehagligt sätt. De framkallar rädslor,vidskepelser och skräck hos några. Nog minns vi väl alla de stunder som man som barn satt gömda på någons vind eller källare och berättade spökhistorier för varandra. Till slut var man så uppskrämd så att man såg


Svarta Damen i sällskap med onda Svarta Demoner vandra fram på gatan. Jag minns att jag ibland var så uppjagad så det känndes som hjärtat skulle brista innan jag var hemma igen. Väl där kröp jag snabbt ner i sängen och drog täcket över huvudet.



Nu är det inte så att dessa bilder är skuggor från det förflutna *skratt*, utan bilder från vår Kulturfest som går av stapeln i min stad. De var inte från början svartvita, utan stadens kulturhus var upplysta i härliga färger.( De bilderna passar nog en annan gång) Men för att göra det dramatiskt så valde jag att avfärga dem.


Mera SKUGGOR hitar du HÄR.


fredag 9 september 2011

Tema fredag-oväntat

Efter att ha fått hjälp med att agna metspöt sitter Maya här i en stor förväntan att flötet ska sjunka. Väntan blev lång och hon var nära att ge upp men så plötsligt...........



och helt OVÄNTAT har denna fisken fastnat på kroken. Lite hjälp behövde hon allt med att få upp den och att agna av också. Jo, lite läskig tycket hon allt att den var. Men med hem det skulle den så klart. Någon kvällmat till oss det blev det inte men kan säga att grannens katt blev riktigt mätt.


Mera oväntade saker hittar du HÄR.



tisdag 6 september 2011

Fototriss del 147: SKYLTAR

Oj oj här gäller det att se upp. För inte vill man bli krokodilmat. Tur att de satt upp en Varningsskylt!


Nej då är det väl godare att fylla tallriken med härliga köttbullar.( fast det kanske inte krokodiler tycker) De här är säkert ekologiskt odlade. Tur att Petsson på Julita gård har skyltat sitt grönsaksland med lite protinrikt föda också.



Kanske vill någon ta en tur i dessa veteranbilar. Klass 11 Skyltade. (Inte vet jag vad det vill säga, men det finns säkert någon som vet det) Jodå, de är till salu. Fast man måste nog lägga ner lite arbete innan de blir kördugliga.



Denna vecka tog jag det lite lugnare med mitt inlägg i fototrissen. Hela två dagar har gått så man kan ju undra om man får någon respons på trissen. Denna blogg har blivit väldigt populär och just nu är det 137 personer som medverkar. Gå in och titta vad alla dessa har SKYLTAT upp med HÄR.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...