VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

onsdag 4 juli 2012

Hemlöst i Nacka. Då kommer barnbarnen till Värmland.....

Jaha en ny månad och klart att jag ska uppdatera Bloggen *skratt*. Jag är ju så flitig med detta just nu. NOT!!! Men det finns naturliga förklaringar till detta. Jag har SÅ MYCKET runt mig nu. Eller ska jag kanske skriva  HAR HAFT?? Ja så blir det, för nu har det lugnat ner sig markant.

Vad har då hänt? Jo jag har varit barnvakt till Nackabarnen för deras mamma och pappa har sålt sin lägenhet och köpt ett hus. Ett hus som enligt dottern och mågen måste renoveras upp innan de flyttar in. Ja kanske det behövdes, inget hade ju gjorts där sedan 60-talet. Men det betydde att de från och med skolavslutningen 12 juni varit mer eller mindre "hemlösa" och är man hemlös kan man INTE ta hand om sina barn. Jo så är det!
Tur att jag mer än gärna ställde upp som vårdnadshavare den här tiden. Roligt JAAAA, men att vara skärpt till 100% i 24 timmar kostar på. (Jodå till och med under natten vaknade jag och kollade upp så att de andades och inte hade sparkat av sig täcket) All denna kraft och energi som man hade som 30-åring den är alldeles försvunnen. Numera finns bara viljan att vara med de små kvar. Men som betjänten säger - I do my best! Å det gjorde jag också trots en ordentlig förkylning som jag hanterade med panodil och näspray. (Ja det gör jag ännu, den sitter fortfarande i)

Vad har jag och barnen gjort då denna tid? Jo först av allt har vi kramats och umgåtts över spel av alla de slag.( Morfar har också varit med på ett hörn ) Sedan har det varit sagostunder för både 3 och 7-åringar. Vad Maya anbelangar har jag introducerat "Kapitelboken" det tyckte hon var spännande. Ett par kapitel lästes varje kväll innan hon skulle sova. Vi hann med två böcker. Så nu blir det till att gå till "Bibban" nästa gång hon kommer.

Sedan har vi firat midsommar, badat utomhus och inomhus. I sjön och i poolen. Gjort små utflykter i vårt närområde som t.e.x Svingelskogen och Mariebergsskogen. Ja vi har t.o.m varit på koncer och lyssnat till Amy Diamond. (Maya gillar henne starkt!) Tiden har gått fort och nu har de åkt vidare till sin husvagn med mamma Karin. Där ska de stanna tills huset blir beboligt. Fortsatta renoveringar får de väl ta lite i sänder.
Ja nu är som sagt huset tömt på barnbarn och liknar numera en gravkammare TYST och STILLA!!! Första dagen var det helt OK men trots att jag inte mår hundra, saknar jag dem sååååå jättemycket.
KOM TILLBAKA SNART!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...