VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

fredag 14 oktober 2011

TIO I TOPP-Listan. En Nostalgistund.

Igår blev jag påmind om att jag tillhör The Old Music Lovers. Jag tittade in hos Pialotta och fick då reda på att mitt favorit radioprogram som jag lysnade på varje lördag i yngre dagar fyller 50 år.
Tänk ett halv sekel sedan, inte undra på att man känner sig lite vissen ibland. *skratt*. Ja nu var jag inte med riktigt från början för Tio i Topp började redan i oktober 1961 och då var jag bara 9 år så då lyssnade jag förmodligen på annan musik. Minnet sviktar lite där. Men från 60-talet mitt och fram över hängde jag vid radion varje lördag klockan tre. Volymet var uppskruvad i bott till min mammas förtret för hon delade inte min smak av musik.
Jag har nu sedan i går kväll försökt att hitta favoritlåtar över YouTube som jag skulle lägga in här i musikutmaningen. Men herregud jag kan inte bestämma mig för vilka jag ska ta. De är ju så många och alla är så härligt nostalgist bra. Så nu får det bli som det blir, det blir bra hur jag än väljer.
Detta var ett riktigt roligt tema Pialotta. Det spritter i hela kroppen. *skratt*.
Här kan du lyssna på andras bidrag


9 kommentarer:

 1. Det här var ett underbart roligt tema. Dina låtar är alla riktigt härliga godingar från förr:)

  SvaraRadera
 2. Visst var det som du beskriver det.. jag satt varje lördag klistrad vid radioapparaten kl. 15.00 spänd av förväntan.. Papper och penna på bordet och noterade listorna för var vecka.. samma hemma.. mina föräldrar speciellt pappa gillade ju inte alls denna musiken.. han spelade dragspel du vet med helt annan tema.. det var hans musik som han växte upp med ;) Vi revoltade på vårt sätt, ja herre min je vilka tider .. härligt att vi fick vara med om den musikkulturen som kom då och som ligger till grund för all musik som kom sedan :) Visst är det svårt att bara ta ut några låtar, det finns massor av bra musik sedan förr.. vår generations musik :)

  SvaraRadera
 3. God morgon. Jag lyssnade hellre på svensktoppen i min ungdom. Kram

  SvaraRadera
 4. Härlig musik, Downtown förflyttar mej till Söderfors och mitten av sextiotalet;-)))
  Ha en skön söndag;-)))

  SvaraRadera
 5. Klockan 3 på lördag, jajamensan, då låg jag alltid i badet och radion var på högsta och jag började göra mig fin inför kvällens övningar. Downtown tillhör fortfarande en av mina absoluta farvoriter. Det finns ju så många gamla "godingar", men det är svårt att sortera ut dom ur minnet så där på raken.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag har flera 10 i topp cd skivor i min samling. Jag har ca 200 000 låtar och 10 000 skivor i mp3 format på två hårddiskar. Ha en fin dag !

  SvaraRadera
 7. Härlig gammal nostalgi!!!
  Det var brådis hem från skolan på lördagarna för att hinna lyssna på 10 i topp - veckans höjdare! Tänk att det är 50 år sedan de startade. Oj vad tiden går.
  Dags att dra åt bromsen....
  :-)

  SvaraRadera
 8. Jösses så många gobitar och du jag har precis konstaterat att du är ett år yngre än mig..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 9. Jag var inte heller med riktigt från början. ;-)
  Verkligen härligt att lyssna på de här gamla hitsen igen. :-) Ibland börjar jag sjunga med!
  "Downtown" är en skön låt. Roy Orbison med sin fina röst. Hollies med sina hits och så Beatles. The Beatles är gruppen för mig. Lärde mig en hel del engelska genom sångtexterna.
  Tack för musikstunden. :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...