VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

tisdag 15 november 2011

Ibland blir man riktigt ledsen.........

Ibland blir man faktiskt riktigt ledsen och trött på att bry sig om. Idag granskas äldrevården i varje media och detta med rätta för visst finns det oklarheter inom denna omsorg. Men det finns också en baksida av en "surgubbe" som alltid tror att han har rätt och alla andra fel. En "surgubbe"som otacksamt skäller ut de som vill hjälpa och stötta.

I förrgår var det Fars-dag och jag försökte att nå min far per telefon i nästan 10 timmar. Men hans telefon tutade upptaget hela tiden. Tillslut började jag bli orolig att något hade hänt då han inte heller svarade på sin mobil. (Har köpt en till honom utifall den fasta telefonen skulle bli något fel på).


Han har svårt med balansen och stundtals far det iväg med honom. Han har aldrig ramlat förut men det är bara en tidfråga innan det händer. Han har hemtjänst men bara det han anser sig behöva, och det är inte mycket. Han tycker att de lägger sig i och rotar runt bland han saker. Eftersom han bor 17 mil ifrån mig och inte har någon annan anhörig eller vän i närheten så kommer kommunen på ett tillsynsbesök varje dag. Detta är helt emot hans önskningar men han har tillslut gått med på det ändå.. Hur det gick till vet jag inte.
Tillbaka till söndagen. Då jag förlagt telefonnummret till hans hemtjänstgrupp fick jag hjälp från en av dotterns vänner med telefonnummret till en Larmtelefon i Västerås. Där hjälpte mig en mycket vänlig kvinna med att koppla mig vidare till just hans omsorgsgrupp. Där var de också MYCKET vänliga och erbjöd sig att åka och kolla upp läget och sedan ringa mig tillbaka.


Vad hände? Jo jag blir lite senare uppringd av en mycket arg och irriterad far som med baskt röst talar om för mig att hans telefon INTE var något fel på. Var det fel så var det på MIN. Fast jag hade kunnat ringa flera personer förutom till just hans nummer. Att det sedan vid 20.30 tiden ringt på hans dörr och rasslat med nycklar var ju rent förskräckligt. Hur kunde Hemtjänsten göra så? De fick sig en ordentlig utskällning för sitt snälla besök, jag skulle inte ha ringt till dem heller, inte lägga mig i alltså.


Visst blir man ledsen och arg men håller snällt igen på orden.

8 kommentarer:

 1. Hej Agnetha.
  Hittade dig här genom Tisdagstemat och kikade lite längre ner på sidan...
  Och åh, vad jag känner igen mig - men det var min mamma som var precis som du beskriver din far... och jag känner igen känslan av ilska och sorg, när inget man gör är bra...och man försöker tyst göra sitt bästa igen och igen...

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där, min mamma hade reagerat likadant. Hon var inte nådig hon heller.Tungt !

  BS Va, varför försvinner dina kommentarer ????

  Hoppas verkligen de där politiker knölarna får sitt straff eftersom de straffar ut vanligt folk som gör så gott de kan !

  Du också ??? Dela mitt inlägg på Facebook alltså, Hemi har gjort det med, oj nu kommer kanske folk som känner mig att hitta bloggen. Har inte berättat för många alls att jag har den här bloggen.

  Tack, jag mår mycket bättre nu ! Hur mår du själv ???? Bra hoppas jag.

  Kramar x 1000

  SvaraRadera
 3. Inte lätt...men vad skulle du annars ha gjort?? Men det är inte lätt från kommunens sida heller att tränga sej på en person som inte vill, tur att de agerade!!
  Ja, det här med äldreomsorgen...om den kan man tycka mycket!! själv jobbar jag ju inom den, och när jag läser om allt som förekommer tror man att det är från en annan planet, jag inbillar mej att det har med privatägt att göra. Så långt ifrån det som jag själv upplever, tack och lov. Sen kan man alltid önska att de som styr skulle anslå mycket mer pengar till äldreomsorgen, den måste få kosta.
  Ha det gott!!
  kram

  SvaraRadera
 4. Uschdå...det låter riktigt tråkigt.
  Förstår att du blir lessen....
  och förbannad, vill ju bara var snäll och veta om det hänt något....
  först oro och så utskällning...
  fy så får man inte bete sig...
  inte ens om man är gammal.
  Stå på dig och skaka av dig det lessamma...

  Kramen och tusen tack för grattiset på vår bröllopsdag....

  SvaraRadera
 5. Ingen lätt situation när sådan situation uppstår. Bara att bita ihop och gå vidare...
  Kram/SA

  SvaraRadera
 6. Hej! Tråkigt när det blir missförstånd. Men det brukar ordna sig till slut. Ha en fin dag !

  SvaraRadera
 7. Usch ja förstår dig att du blev både orolig och senare ledsen. Det är inte så lätt att veta alla gånger hur man ska bete sig.. men man vill bara väl (så kan det bli hur tossigt som helst)
  Kramar om dig

  SvaraRadera
 8. Hej var med och tävla om dagens blogg där alla mina 100-200 läsare kan blir din här på
  http://laakinoiise.blogg.se/2011/november/dagens-blogg-tisdag-4.html#comment
  ska vi följa varandra på bloglovin?
  Förlåt om du inte gillar sånna här kommentarer! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...