VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

fredag 18 november 2011

MusikOFoto # Genombrottslåtar.

Denna veckan kör vi Musikers Genombrottslåtar, uppmamar PiaLotta på sin Musikblogg.Efter sin skilsmässa från Ike Turnen 1978 skulle det dröja fram till 1984 som Tina Turner gjorde vad som på vissa håll kallats den mest fantastiska comebacken inom rockmusikens historia. I maj släpptes singeln What's Love Got to Do with It. Den nådde 1:a platsen på Billboard Top 100 och blev en enorm succé. Låten låg på albumet Private Dancer, vars titellåt skrevs av Mark Knopfler. Den var egentligen ämnad för Dire Straits album Love Over Gold[1] och sålde över 14 miljoner exemplar. Private Dancer vann fyra av de sex Grammys den var nominerad till samt även en MTV Video Music Award och två American Music Awards. I februari 1985 inledde hon sin första soloturné, Private Dancer Tour, som även den blev en enorm succé


Här hittar du fler bidrag i Temat Genombrottslåtar.

9 kommentarer:

 1. Gillar ditt inlägg med både info och musik. Tina är outstanding :)

  SvaraRadera
 2. Härligt, härligt. Tina är en av de bästa rock/pop sångerskor jag vet. Helt rätt.

  SvaraRadera
 3. Jippi du vet vad du talar om Agnetha :) Det här gillar jag.. Tina Turner var/är en stor artist och speciell stil har hon oxså :) Underbart.. klackarna, stilen, rösten på scen .. :))

  SvaraRadera
 4. Åh vad man gillar detta...det är klös i!! Störtskönt och stort!! Lyssnar igen..Kram Karina

  SvaraRadera
 5. Åh, älskar, älskar denna krutgumma!!!

  SvaraRadera
 6. Hon är grymt bra;-))))
  Ha en skön lördagkväll;-)

  SvaraRadera
 7. Hej! Ja Tina Turner är en välkänd bra Rockartist. Ha en fin dag !

  SvaraRadera
 8. Hon var bra den gamla rocktanten !

  BS Tackar så hjärtligt !!!! Medicinen fungerar och jag har fått ”dispens” från FK, kan det bli bättre ???? Imorron ska jag åka in till stan och handla, har funderat på det länge men nu har jag lust att göra det. Ska handla lite hit hem, lite till mig och lite till lillprinsen. Känns som en sten lyfts av mig, puuuhh så skönt !

  Kramas

  SvaraRadera
 9. Åhh denna härliga rocktant....

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...