VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

onsdag 21 december 2011

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Ja det är bara att konstatera att i december detta år har jag inte varit så aktiv i Bloggandet. Men det har varit och är fortfarande ganska mycket att stå i. Det är det väl säkert för alla andra också vid denna tid på året.

Eftersom mina döttrar bor åt varsitt håll här i Svedala så har det blivit mycket åkande både hit och dit. I Nacka var det Julmarknad och i Partille var det Lucia . Till råga på allt så skulle Partillefamiljen flytta mitt i julstöket, och behövde lite hjälp. De har köpt sig ett fint stort hus så nu behöver man inte ta någon av barnens rum i besittning när man kommer på besök. Ej heller sova på madrass i vardagsrummet. Nej nu får man en helt egen kùpe när man kommer på besök. Det tycker jag ska bli skönt och säkert de också.

Sedan har jag ju min åldrige far i Västerås som bor ensam och INTE vill släppa in hemtjänsten mer än nödvändigt. Dit var jag också en tur med lite julbak och skinka. Fick ta städhandskarna på och försöka att få det lite julrent trots protester med att det allt duger som det är. Till saken hör att han inte ser så bra, är blind på ena ögat och drabbad av gråstarr på det andra. Så det finns ju en förklaring till varför han inte ser smutsen runt omkring sig. Men man tycker ju att hemtjänsten skulle det för de kommer dit på ett tillsynsbesök dagligen.

Ja iallafall tycks han gilla då jag och mannen kommer och det är ju possitivt. Han gillar att prata "runt" om än det ena och andra. Vad som är sant och osant har inte så stort värde utan man får lyssna och hänga på. Frågade om han ville följa med till Värmland och fira jul, men fick ett klart rungande NEJ. Han hade det bra som han har det sa han. Men det undrar jag han är ju helt ensam och umgås inte med någon. Men nu vill han ju detta så då kan jag inte göra något annt än att gilla hans läge.

Idag har jag och mannen varit och köpt de sista julklapparna. Skinkan är kokt och julbaket färdigt. Så nu snart är det bara att invänta alla barn och barnbarn som kommer till julafton då vi ska fira julen tillsammans. Jag önskar er alla andra som tittar in här hos mig en riktig God Jul och bjuder er på härliga julsånger av Michael Bublé. Klicka bara på länken nedan och njut. Han är helt magisk tycker jag.

12 kommentarer:

 1. En trevlig jul o gott nytt år från mej oxå. Kram <3

  SvaraRadera
 2. En riktigt god jul och ett gott nytt år till dig också!

  SvaraRadera
 3. En God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag dej också.

  SvaraRadera
 4. En riktig god jul och gott nytt år från mig oxå :)
  Kramen♥

  SvaraRadera
 5. Låter så trevligt med alla barn o barnbarnen hemma.. Vi ska fira Julafton med mina barn och barnbarn på landet hos min son och svärdotter och svärdotterns föräldrar detta året.. Varit hos mannens barn/barnbarn några julaftonar förut.. Så blir det vi får dela upp oss när det är många barn o barnbarn .. :)
  Ser du har haft fullt upp en tid nu.. samma här, men av helt andra orsaker som du vet.. Mamma behöver ju oxså mig då och då :) Kram och ha en fin Jul :)

  SvaraRadera
 6. God Jul och Gott Nytt År önskar Janne o Lilly !

  SvaraRadera
 7. Hoppas att ni får en mysig jul, var ni än ska fira den.
  Härligt med barn och barnbarn.
  Mindre kul med en tjurig åldrande far...

  God Jul från oss också
  Rantamor och Rantafar.

  SvaraRadera
 8. God jul till dig kära vän...Ha det så fint och gött på alla vis.Kram Karina ps...hihi tänker på far din i Västerås..då jag själv har en åldrig far i Västerås..lika envis som din troligtvis..Kram Karina

  SvaraRadera
 9. Ja, det blir så klart fullt upp när man har familjen sin på lite olika håll och tiden räcker inte till allt hela tiden, men nu var du här och det var roligt!
  Ha det riktigt bra i helgerna!
  Agneta julkram

  SvaraRadera
 10. Hej Agnetha!! Ser att du haft fullt sjå inför julen!! Själv har jag varit i Partille (haft en egen kuppe i vardagsrummet!!!) och firat med sonen Henrick och på onsdagen även sambon..som senare var tvungen att åka tillbaka till Oslo för att jobba.... Vi åkte till Orust på julafton och firade i lugn och ro...lite god mat och goda samtal!!! Ha nu en god fortsättning på julen och Ett Gott Nytt år!! Kram EvaMarie

  SvaraRadera
 11. Hej! Vad trevligt att julen varit bra. Hoppas ni får ett fint nyår!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...