VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

lördag 9 november 2013

Svårt att ta beslut......................

Mitt i renoveringen av vårt hus går tankarna kors och tvärs inne i huvudet på mig.

Sälja....................Bo kvar? 

Vi har ju bott i detta huset i 31 år och har fastnat i väggarna liksom. Tryggheten finns ju där precis som skogen utanför fönstret och den härliga gräsmattan och våra uterum som vi njuter av på sommaren.

Men vad som inte njuts av är detta med snöskottning och ständiga renoveringar. Har man hus så finns det ju ALLTID något som måste fixas. Nu när vi blivit äldre så tar det emot. Man "swissar" inte penseln/hammaren lite lätt som förr. Att vi sedan bor naturnära uppe på toppen av staden gör inte saken bättre. Förr var det skönt men numera är backarna en plåga då man vill bruka cykeln. Åldern tar ut sin rätt. Tyvärr.

En grå och regnig dag som denna surfade jag runt på Hemnet och drömde mig bort. Tänk om man skulle ta och flytta till någon av barnen? Ja bostäder finns ju men HUA... vilka priser. De bor ju i storstäder båda två. Då får man hoppas på att lottoraderna slår in. Den pittoreska bostadsrätten i det gula huset i Nacka skulle sitta fint. Eller bostadsrätten Timmerslätt i Partille. Eller ska vi stanna kvar i hemmastaden och satsa på sekelskiftsvillan/bostadsrätten bredvid Järnvägsstationen. De ligger ju båda nära  till tågen. Hmmm....... sekelskiftsvillan är nog inget att satsa på tyvärr. Blir väl lika jobbigt att underhålla den. Men riktig mysig är den.
Ja tankarna är många och besluten svåra. Lite lättare kanske det skulle vara om saldot på bankkontot visat sjusiffrigt.

Visst är det Lottodragning ikväll?   Kanske, kanske är det vår tur!

11 kommentarer:

 1. Hörru du! Det är ju vi som ska vinna ikväll. Det var så längesen vi vann nånting, så det bör ju vara vår tur nu. Nja! Vi kan väl dela på potten om den blir tillräckligt stor.

  Vi känner också av ålderskrämporna. Precis som du beskriver. Vi har dock turen att bo så, att vi har jättegoda kommunikationer tvärs över hela stan. som är Helsingborg. Vi är båda lite 80-.. Men vi har barn och barnbarn och även barnbarns barn spridda, fast mest i Stockholm.

  Jag håller tummarna för er att ni blir nöjda med nåt nytt boende, om det blir så.


  Kram/Gilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klar att vi kan dela lika bara jag får så att det räcker till miljonsatsningarna i boendet ha ha ha .... Ja, ja, än är ju inget bestämt så jag "velar" vidare i tankarna.

   Radera
 2. Jo...dom där tankarna känner jag allt igen!! Och här står det verkligen stilla, lusten har totalt försvunnit och orken med för den delen...Fast jag vill fortfarande bo på landet, något annat finns inte. Men kanske närmare kusten, eller rent av alldeles vid havet...?? Och då är det lotto som gäller...för där är inte hus billiga!! Och medans jag funderar på det så strilar regnet ned på rutan, och ja, jag tycker det är ganska mysigt ändå!
  Ha en fortsatt skön kväll!!
  Kram kram
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Ja att välja bostad det gjorde vi slag i saken för sju år sen.
  Vi hade ju byggt huset vi bodde i och ute på landet nära skogen,
  men så började vi samtidigt med våra sjukdomar tycka att allt blev så tungt,
  och mycket borde ha renoverats.
  Så då bestämde vi att sälja och så köpte vi en bostadsrätt i ett parhusområde ute vid havet.
  Och flyttade från Timrå och ända upp till Nordmaling...varför visste vi inte,
  men vi trivs och tycker att detta var det bästa vi gjort.
  Nu bor vi en bra bit från alla barnen, men när dom kommer på besök, eller vi åker till dom,
  så blir det mycket kvalitè på besöken.
  Vi brukar skämta att härifrån flyttar vi upp på hemmet som ligger bara en bit ifrån.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. Det är en lång process innan man tar steget att flytta från ett ställe där man vuxit in i väggarna. När den processen är klar och nytt boende är valt, kan man skiljas från det gamla utan att sakna det en enda minut! Det tog 5 år för oss (mig) att komma till skott! Lycka till!

  SvaraRadera
 5. ja du.... det är inte det lättaste att välja om man ska bo kvar eller inte! Själv bor jag ju i lägenhet där jag stormtrivs....men har efter att varit på en sittning blivit uppmanad om att flytta... och att det ska jag göra... men när..??? Jag trivs ju så jäkla bra!! Ja ja .... om det är meningen så.. hade jag inte barnbarnen skulle jag flytta till Henån och hjälpa sonen i butiken...... Ha en fin vecka! Kram

  SvaraRadera
 6. Ja visst är det frihet att bo i hus..och ha trädgård. Rå sig själv och inte ha grannar inpå...huvva vad jag saknar mitt hus ibland..men ack det är mkt jobb....så vad ska man göra...Hoppas det reder sig,,Kram Karina

  SvaraRadera
 7. Timmerslätt är riktigt fint tycker jag.. Jag hade hellre velat ha en lägenhet där än här men då vi skulle flytta fanns det ingen ledig där tyvärr..
  Svåra beslut kanske men det är som du säger, man vill ju inte hålla på och renovera hemmet hela livet..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 8. Ha en go och trevlig helg i hemmastaden och i huset!
  Kram/SA

  SvaraRadera
 9. Kikar in och önskar dig ett riktigt Gott nytt år..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 10. Hej,

  du kanske kan göra som jag? Sälja och bo kvar :)

  Sambon köpte hela huset i Sverige av mig och så köpte jag mig ett hus i Katalonien :P

  Det är svårt med hus man byggt in sig i väggarna på. Jag är less, samtidigt som det inte går skiljas från huset. Alla blommor, trädgården, köket... det är svårt. Men så löste jag det, med ett nytt hus i Spanien.

  Lycka till!

  //Ulrika
  http://casaourika.wordpress.com/

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...