VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

tisdag 24 april 2012

PENGADJÄVULEN!

Nu när de nya pengarna publicerades blev jag påmind om hur människan kan förvandlas från en vänlig och omtänksam varelse till en hemsk girig och egoistisk pengajävel.
Att pengar styr här i världen är inte något som är nytt för mig. Men att pengar går före kärleken till ens nära det var nytt. Att en anhörig kan lura av en närstående alla dennes besparingar bara för att förgylla sitt eget liv är skrämmande. Att en annan människa låtsas bry sig om en åldrig släkting samtidigt som den planerat  att roffa åt sig arvet när den dagen kommer är också lika skrämmande.
Och hur kan en Trisslott ställa sig mellan en mor och hennes dotter? Vad är det som händer inom människan egentligen? Var finns alla spärrar? När verkligheten kommer ikapp dem som snubblat över girighetens snöre kommer de att få betala mångfallt i tårar och ångest. Undrar om de kommer att tycka att det var värt det?

2 kommentarer:

  1. Hej Agnetha!!! Ja du det där har jag också undrat över många gånger!!!! Pengar kan vara en förbannelse.....och som du säger förstöra livet för många. Nej tacka vet jag att ha pengar till räkningar, kunna äta, köpa presenter till nära o kära, och kunna unna sig något "roligare" ibland......!!! Visst finns jag på fejjan heter Bjerneby i efternamn....leta på mig!!!!! kram

    SvaraRadera
  2. Ja det kan man verkligen undra över......

    Kram Maidi

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...