VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

lördag 12 mars 2011

Melodifestivals final.......Ooh la la ............Vad ska ni göra ikväll då?

Jag ska se på finalen av schlagerfestivalen som går avstapeln i Globen . Många av mina favoriter har redan fallit ifrån men eftersom detta är tradition hos mig sedan jag var en liten flicka så tittar jag ändå. Det sitter i generna liksom. Om min mamma hade levat hade hon också suttit bänkad framför tvrutan. Visst hade hon "muttrat" lite om att den inte är som förr och ojat sig över hur musiken låter numera. Röstningsystemet hade hon också haft en negativ åsikt om, (detta att det ska ringas och ringas och ringas hela tiden. Jury fanns det förr och det är kanske inte så dumt att införas igen)

Jag tror att mamma hade gillat Linda Bentzings låt för det är en riktig schlager. Men jag håller faktiskt tummen för The Moniker. Kanske för att jag är lite nostalgisk och tycker att den har ett Beatlessound. Kanske för att jag tror att det övriga Europa kan ta till sig låten också. Den är lättsam och sprider glädje till de som lysnar. Å det behövs verkligen i denna värld just nu med allt otäckt som händer runt omkring oss. Syftar på tsunamin i Japan och Arabrevolutionerna.Oh my god, oh my god, it's a wonderful suprice.......Ooh la la, ooh la la, don't ever wont this to be over..............................

6 kommentarer:

 1. Isak och jag ska titta på Melodifestivalen på tv i kväll. Önskar dig en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Ha det gott, blir kke melodien här med. Härligt solsken idag. Kram

  SvaraRadera
 3. sv: tyvärr har jag inte följt festivalen, inte hört någon av låtarna vad jag vet ... men skall mysa med maken och se en film på TV idag.
  Ha det så gott och hoppas ditt val vinner!

  SvaraRadera
 4. Måste Tyvärr meddela Dig att Sverige inte vinner ESC i år heller, och det är en fråga om Sverige ens kommer till Finalen.
  Värre skit får man nästan leta efter!
  Kram
  Stevie

  SvaraRadera
 5. Håller med att the Moniker har ett Beatles sound,man blir glad av låten.Nu vann ju inte den,utan som väntat blev det en kamp mellan ungtupparna,Saade och Danny,
  Kram vännen!

  SvaraRadera
 6. Visst tittade jag och utöver Saaaaade så var Peter Stormare en vinnare. Hans signade hårdrockgrupp Dynazty (anar jag dansbandsföräldrar med tanke på z:at?) framförde Anna Bergendahl (Vem minns hennes mesiga låt?) vinnarlåt från ifjol. De såg ut som ungar som fortfarande går på högstadiet! Men de framförde låten bra! Mycket gratisreklam till Stormares skivbolag. Kanske var det därför han var med i de där fjantiga filminslagen under deltävlingarna?
  Mer skriver jag på min blogg!
  Men visst tittade jag. Synd att Saades dagispop vann, jag hade hellre sett Danny där som vinnare. Tycker dels att Danny verkar trevligare som person och sedan gillar jag den låten mer. Tur att retrolåtarna Sara Varga (Lisa Ekdahl-kopia, såå gammalt), The Moniker (såå mycket the Beatles så att jag skämdes när jag såg honom igen på Globen), Brolle (redan Elvis-posen tidigt i låten ger mig dåliga vibrationer och låten känns tom) och the Playtones med sin rockabilly (för amerikanskt för att funka i forna Sovjetunionens länder och såå fel) förpassades till den bakre halvan!
  Få se om Saade går hem i hela Europa också? Kanske, kanske...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...