VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

söndag 25 september 2011

Livets Berg och Dalbana.........

Det har varit lite upp och ner här på min Blogg och i mitt privatliv den senaste veckan. Det har funnits annat som har uppehållet mina tankar. Min lilla Maya blev på torsdags eftermiddagen inlagd på Astrid Lindgrens barnsjukhus med jätteont i magen IGEN. För nästan två månader sedan var hon patient på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, men blev där efter en observationsnatt hemskriven med att de inte hittade något fel på henne. Hon hade då fortfarande ont men efter några dagar lade det sig, fast lite småknip har det varit till och från sedan dess. Men nu i torsdag smällde det till ordentligt och det blev en resa in till SÖS med fortsättning till Karolinska.
Maya opererades framimot kvällen för brusten blindtarm. Den var riktigt ful berättade läkaren senare. Inte undra på att hon haft så ont.Denna resa gick ju bra, men man kan ju tycka vad man vill om Mälarsjukhusets aggerande. Själv tycker jag inte om det. Hade de undersökt Maya ordentligt och tagit hennes värk på allvar och opererat bort detta bihang redan där så hade hon blivit skonad från detta. Nu blev ju hennes sjukresa mycket värre och hade kunnat gå riktig illa. Nu blev/blir det 5 dagar med penicillindropp och naturligtvis en lika lång sjukhusinläggning.
På dessa bilder har hon vaknat till efter narkosen och får smärtstillande morfindropp. Väldigt ledsen över allt som hänt.Men redan efter någon dag har hon piggnat till och sysselsätter sig med allt pyssel som hon fått i uppmuntringspresent från oss, skolkamrater och grannar. Det känns skönt nu att se att det går mot rätt håll med henne. Nu vill hon inte åka hem om hon måste fortsätta att äta medicin hemma utan tycker att hon kan stanna kvar där till det är färdigmedicinerat. Det är bättre att få medicinen direkt in i armen än att behöva känna äckelsmaken av den i munnen, säger hon.

ERIK 3 ÅR.
Sedan har ju Erik fyllt stora karln, hela tre år fyllde han. Det hann vi och hela tjocka släkten fira innan detta hände med Maya.Erik är jätteförtjust i Blixten McQueen och Bärgaren från filmen Cars. Så mamma Karin hade fixat en tårta till honom med en av favoriterna på. Visst är den fin och titta på Erik vad glad han blev, nästan lite generad.


Mycket presenter fick han, bland annat en Balanscykel så att han kan ligga i träning inför vårsässongens cykelturer. En Sparkcykel med Blixten på fanns också i ett av paketen, och många, många flera saker.Kalasfika med sina tremänningar som han bjöd på egenbakade Eriksmuffins och denna fina Blixtentårta.


3 kommentarer:

 1. Vilken tur det gick vägen ! Man blir så förtvivlad när de är sjuka de små liven.
  Tack så hjärtligt för gratulationerna.

  Puss O Kram

  SvaraRadera
 2. Barn ska inte vara sjuka, inte ha ont. Om de blir sjuka så ska de få den bästa hjälp de kan få, absolut, Man kan undra va´som gick snett på Mälarsjukhuset. Det skapar ingen tillit inför framtiden förstår jag, man blir orolig nästa gång man måste uppsöka hjälp där antar jag.
  Sen måste jag tacka för dina varma ord på min blogg!! Nu är det tyvärr inget mer de kan göra, bara att göra den sista tiden så bra som möjligt. Det känns så overkligt.
  Märkligt det där med dina kommentarer på min blogg, vad jag vet är det ingen annan just nu som har problem men det har ju krånglat rejält med blogger den sista tiden.
  Ha´det så gott och tack än en gång!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Men stackars lilla gumman, hon som haft ont så länge!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...