VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

fredag 1 februari 2013

Det här är inte så roligt att se..... Tema fredag Idag är det fredag och ny utmaning hos Sinneskatten. Idag ska man lägga ut en bild av något som man INTE vill se??? Sådana bilder har jag inte bland mitt arkiv för de har jag tagit bort och inte tar man väl foton av något som man INTE vill se?
Men på min promenad efter Vålesundet ute i skärgården så såg jag det som jag INTE ville se. Det ser jag varje  gång då jag passerar och blir lite ledsen. Tänker på mormor och morfar som en gång älskade denna stuga. Morfar byggde den i slutet av -30 talet men tvingades att sälja den då han blev sjuk på -50-talet.
 
Idag ser den inte för rolig ut och morfar skulle vända sig i graven om han såg den. En önskan som jag har är att kunna köpa tillbaka marken och bygga nytt. Ett ställe som jag och de mina kunde samlas på om sommaren. Varje onsdag och lördag håller jag tummarna för att mina lottorader ska slå in.
En gång för länge sedan  var stugan levande och morfar och mormor var stolta över den
                                        Min mamma någon gång på 40-talet.


Något annat som inte jag ville se idag var siffrorna på vågen. Fredagsvägningen gick i pessimistens spår. Två  hekto upp fast jag hållit igen hela veckan. Får ta nya tag och se fram emot nästa fredag.

Klicka in dig HÄR så kan du se fler foton av andra som INGEN VILL SE. *Skratt*

11 kommentarer:

 1. Så trist att behöva se det förfalla! Hoppas på lottot då!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin men väldigt sorglig tolkning. Sånt gör mig så ont! Där jag är uppväxt bodde mormor och morfar och hade grannskapets finaste trädgård, på sommaren prunkandes med blommor och träden var alltid överfyllda med äpple....nu finns inget kvar av den trädgården...bara en dåligt skött gräsmatta och några av träden som fortfarande lever men är så misskötta att de sällan eller aldrig ger frukt! Ödesdigert!
  Jag hoppas din lottorad slår in!

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Trist.
  Men det er slikt som skjer, dessverre.
  God kveld
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2013/02/01/ikke-noe-hyggelig-syn/

  SvaraRadera
 4. Tråkigt med förfallet, tur i alla fall att du har minnena kvar. Du får se det som något positivt och se att tiden har sin gång, även när det gäller hus.

  SvaraRadera
 5. Nej saker vi tycker om vill vi väl gärna inte se förfalla. Tråkigt med stugan.

  SvaraRadera
 6. Så nu hittade jag din blogg igen. Så svårt att se ett sådant förfall. Det är också svårt att minnas tillbaka på lyckliga stunder.Detta blir mer påtagligt ju äldre man blir tycker jag. Kram Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men varför kan jag inte hitta din igen? När jag klickar på din länk så kommer jag inte åt dig. Trist :(

   Radera
 7. Fy ,jag lider med dig. Jag har ju min farfars stuga i mina ägor och för mina familj är det familjens samlingsplats som vi alla älskar. Hoppas innerligt att din lottorad slår in snart!

  SvaraRadera
 8. Men åhhh...så sorgligt att se dessa bilder på det förfallna huset!! Ännu värre för dej...Kan du inte smyga dej fram (när snön försvunnit...) och ta med lite, kanske bräda från verandan eller så, som minne...?? Det skulle jag nog göra...ja, jag vet att man inte får...men...
  Kram kram

  SvaraRadera
 9. Så sorgligt att se sådant, förstår att han skulle vända sig om i graven.

  SvaraRadera
 10. Jag skulle utan tvekan tagit de fina nostalgiska bilderna på stugan och sökt upp ägaren, visat hur mycket denna plats betyder för dig... Att bara se på hur detta förfaller förstår jag fullständigt att det inte är roligt att se.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...