VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

tisdag 17 augusti 2010

Akta er för jägaren

De äter upp grönsakerna och blommorna i trädgården. På kyrkogården lämnar de inte heller mammas blommor ifred. Jag svär långa ramsor efter dessa djur och deras skövlande bland mina rabatter. Men trots att de gäckat mig under en väldigt lång tid hoppas jag att de kommer undan. Jag är ingen bra jägarhustru jag stöder inte min man i hans jakt. Men jag stjälper honom inte heller om ni trodde det. Nej jag säger INGENTING men ber till han där ovan att mannen ska missa sitt byte. Ibland lyssnar han ibland inte.

I dessa tider håller inte mannens argument att man måste skjuta av för att hålla stammen i bra skick för detta sköter vargarna i skogen om så bra själva numera.
PS.
Nu kom mannen hem från jaktturen och han hade INTE skjutit något. Så de kom undan!

9 kommentarer:

 1. Jag förstår att du blir arg när dom förstör och raserar din trädgård och din mors gravplats och jag förstår också att du inte stöder din man vad gäller skjutandet av dessa små söta djur. Man blir lite dubbel där.
  Ha en bra kväll. Kramar!

  SvaraRadera
 2. I vintras hade vi tre älgar i trädgården det var mindre kul.
  Och rådjuren är söta men jag håller med dig de kan vara i skogen o ge sjutton i mina växter.

  SvaraRadera
 3. Visst blir man förbannad när man kommer ut på morgonen och det mesta i rabatten har ingått i deras nattvickning!! Men sen blir jag som du, blödig när det drar ihop sig till jakt. Utanför huset har en mycket ståtlig bock gått nu på sensommaren, såg honom senast i lördags och jag kan bara hoppas och önska att han har vett att hålla sig undan. Förr när jag jobbade i affär och var nybliven torpare tog jag i min djurvänsiver med frukt som skulle kasseras hem, till grannarnas förtret...vi hade ganska mycket råddjur ett tag då...men vackra var de!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det är ett elände när dom skövlar i trädgården....men dom är ju så otroligt söta. Fast dom får inte bli för många och så bär dom på fästingar och fästingar avskyr jag verkligen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Förstår att det osar om dig när blomsterprakten hamnar i rådjursmagar! Hos oss finns det några enstaka rådjur, men de håller sig snällt i skogen.

  SvaraRadera
 6. Fint bilde! Jeg er veldig glad i rådyr og legger ut mat til dem om vinteren - og så snart snøen er borte igjen, forsvinner de opp i skogen og kommer ikke tilbake før neste vinter.

  SvaraRadera
 7. Åh vilken underbar bild! Har du tagit den själv eller?
  Och nog greppade jag brödkaveln alltid, och goda bullar blev det!

  SvaraRadera
 8. Sorry about last week's list for Watery Wednesday. The new list is up.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...