VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

lördag 14 augusti 2010

Det känns som jag bor i en ångbastu!

Bild lånad här.

Jo visst känns det så. Golvet klibbar under fötterna och det är inte av smuts utan av väta. Klafs, klafs.... Kläderna är fuktiga och när man ska gå till sängs så känns det som att lägga sig mellan våta lakarn. Jag gillar inte detta, det är som att bo i en subtropisk djungel. Ja, växterna inomhus de trivs de behöver inte vattnas längre. De får sin beskärda del genom luften.

Men kroppen den trivs inte. Det är tungt att andas och väldigt ansträngande så fort man ska göra något kroppsarbete. Svetten den rinner över panna och rygg. Fräsch det känner man sig inte lång stund efter duschen. Blä........

Rädslan att det ska gå fukt i tak och väggar så att det börjar växa svamp (tyvärr inte kantareller) börjar att bli väldigt påtaglig. Men då blir hela kvarterets hus angripna på samma sätt, för mina grannar har det precis som jag. Så kanske jag kan släppa den tanken? Jo det gör jag, det är bara hjärnspöken.

Kanske man skulle sätta på värmen så att luften torkar upp? Men då blir det ju ännu varmare i huset och då måste jag vädra. Å, vädrar jag så kommer fukten in igen. Ja hur jag än gör så blir det ju fel.

6 kommentarer:

 1. Javisst är det som i en jäkla bastu! Liiiite trött på denna ständiga fukt, man är inte van vid detta....
  Nej, det är inte våran båt, jag tog fotot på en utflykt till Waxholm häromdagen. Men vi vill gärna ha en båt däremot, dock ingen träbåt..... för mycket jobb.

  SvaraRadera
 2. God morgon. Alla har det som du, aldeles för fuktig luft ute. Kram

  SvaraRadera
 3. Gomorrn!

  Okej, ja då fattar jag.. fast en timma till kanske inte ens visas på räkningen, det brukar vara taxerat efter inkomst och finnas en maxgräns. I vilket fall somm helst hoppas jag nu att det skall ordna sig med soporna.

  Visst är det snygg bikini ;) Och gubben, nä han skall stanna hemma, han jobbar. Så det blir bara jag och sonen :)

  Här har det varit fuktigt men igår hade vi sol hela dagen, fast man känner att det är en aning kallt i luften.

  SvaraRadera
 4. Ja du, nu vet man hur de har det i tropikerna, och jag vill inte byta!! Fast jag satte faktiskt på luftvärmepumpen någon timma, samtidigt fullt korsdrag, och det känns mycket bättre inomhus nu.
  Ha´det bra!!

  SvaraRadera
 5. De flesta jag pratade med igår led av värmen och luftfuktigheten. Lite åska och regn för att lätta upp det hela hade inte varit fel.

  Vad bra att postgången funkade som man vill. Hoppas du tycker om boken!

  Jag har aldrig upplevt några problem med uppladdningen av youtube-klipp. Inte här på blogspot. Kanske det går bättre vid nästa försök. Ibland har datorn sitt eget liv :)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Jo, ett redigt åskväder hade suttit fint nu så att man får atmosfären rensad. Det har varit klibbigt nu sedan i fredags....stön :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...