VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

onsdag 11 augusti 2010

Har Hemtjänsten tappat både luktsinnet, synen och empatin?


Hur är man skapt när man gång på gång bara kliver över ett sopberg efter att ha varit på hembesök hos en åldrig svag man. Hemtjänstpersonalen i Västerås på Önsta/Gryta området skulle skämmas tycker jag. Nu är det andra gången i år som jag får plocka ihop högar med sopkassar och gå och slänga i soprummet hemma hos pappa. Denna gång fick jag ihop en proppfull sopsäck. För drygt tre veckor sedan var min bror på besök då var det hans tur att rensa upp. I början av sommaren var jag också där och sanerade, den gången var skörden 3 fulla säckar och sex kassar men pappersavfall.
De kan inte säga att de inget ser för alla soporna ligger precis utanför hans dörr och det stinker vill jag lova. Jag har ringt en gång tidigare till kommunen och påtalat detta och då lovade de att det inte skulle hända igen. SÅ VARFÖR????
Pappa är gammal och orkeslös och orkar inte gå ända bort till soprummet. Han är mycket noga med att betala sin hyra för att inte bli av med sin bostadrätt om något skulle hända. Han betalar faktiskt in hyran i förskott för hela kvartalet. Men vad hjälper detta om hans grannar tycker att hans uteplats är en sanitär olägenhet, då kan han ju bli vräkt i allafall.
Åh GUD det är inte lätt att bli gammal och beroende av kommunal hemtjänst!!

8 kommentarer:

 1. Nej du, inte är det lätt att bli gammal!! Tycker det är för djävligt rent ut sagt, även om jag själv jobbar inom åldringsvården, man ska ha en skopa sunt förnuft också! Under min tid som vikarie har stött på många olika kollegor, och en del stirrar sig blinda på vad som finns beslut på, står det inte att man ska göra det eller det, då gör de det inte heller. Visst, de har lagen i ryggen, men man måste vara flexibel. Läste det senast till provet jag gjorde igår...Så stå på er!!
  Ha´en skön onsdag, och glöm inte lotterna...!!

  SvaraRadera
 2. Ja och att ha sina föräldrar på annan ort gör inte livet lättare.
  Man önskar ju att man kunde släppa sådan frågor till de som ska göra det.
  Men uppenbart måste man vara i o dra över allt.

  SvaraRadera
 3. Fy vad tråkigt sånt är. Så respektøöst mot din far, men ring igen och klaga och kräv ändring. Skriv i tidningen då blir det nog fart på sakerna. Trevlig blogg jag ramlade in på, lycka till i fortsättningen!

  SvaraRadera
 4. Hur svårt och jobbigt kan det vara.....aldrig gå tomhänt....det är för bedrövligt när det blir så....
  Kram

  SvaraRadera
 5. Fruktansvärt tycker jag, har hört flera sådana fall. Jag som själv har jobbat inom hemtjänsten kan bara undra vad är det för folk som bara kan kliva över soppåsarna. Kan det vara så enkelt att det inte står i hans bistånd ? Kolla detta.. och se till att få dit det. Kram

  SvaraRadera
 6. Oj va arg å förbannad jag blev av att läsa hur hemtjänsten bär sig åt....och lessen lessen .
  Hur kan det få vara så här, kommunen borde få sig en riktig avhyvling genom pressen det brukar hjälpa.
  Men synd att man måste gå så långt juh.

  Nu är vi på väg hem från vårt fjälläventyr, ska bli skönt att komma hem ett tag också.
  Om inte annat så måste vi tvätta fjällturssvettiga trosor/kalsonger =)

  Men vilket äventyr vi haft och vilken bröllopsdag.
  Tack för dina kommentarer...värmer.

  Ha d gott.

  SvaraRadera
 7. Har du pratat med verksamhetschefen eller hemtjänstpersonalens närmsta chef?
  Det får inte hända och det är förbannat slarv och lättja som ligger bakom. Dom har inte gjort sitt jobb helt enkelt! Arg blev jag! Ktam

  SvaraRadera
 8. Nä fy fan för att bli gammal om det är så man ska ha det.
  Ättestupan säger jag bara, skicka mig nerför Ättestupan......

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...