VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

torsdag 19 augusti 2010

Barnbarnsbakis......

Jag har lärt mig ett nytt ord från Rantamor BARNBARNSBAKIS! Jo det kan man få, det är säkert och det har nog alla mor o farföräldrar upplevt. Men man kan också få abstinensbesvär till samma småfolk. Det får jag ganska fort efter det att de mina åkt hem till sitt igen. Det brukar bara dröja en vecka så smyger sig den känslan på. Då skulle jag önska att de inte bodde så långt bort från oss som de gör.
Tänk vad härligt det skulle vara att ibland bara kunna åka dit på ett par timmar. Fika lite tillsammans, spela några spel, läsa en sagobok eller ta en promenad till lekparken. Kanske kunna avlasta föräldrarna någon kväll så att de kunde gå på någon bio tillsammans.

Som det är nu är det lätt att få "barnbarnsbakis" då tiden då man träffas blir så intensiv. Man bor i samma hus och delar samma hushåll under en längre tid. Man tycker inte samma som barnens föräldrar i ganska många saker så det gäller att hålla tand för tunga. Ibland är detta svårt och ibland lyckas man inte heller med detta.

Men nu är det som det är, man får vara glad att ha de sina inom Sveriges gränser. Inte som den vänninna som jag stötte på i city en gång för ett tag sedan. Hon hade sina barnbarn lång borta på andra sidan jordklotet, i Australien. Hon var inte sååå..glad åt detta, tycket att mitt "gnäll" var småpotatis *skratt*.
Men, men man är sig ju själv närmast!

5 kommentarer:

 1. Jag var tvungen att läsa rubruken flera gånger och tänkte hela tiden - Vad sjutton står det - är barnbarna bakis, hahaha.
  Visst kan man bki barnbarnbakis, så sant. Jag har tur att ha mina barnbarn nära så jag kan åka dit och ta en fika om jag vill eller gå till lekparken med dom.
  Ha det så gott. Kramar Mi

  SvaraRadera
 2. Jag hade bekantbarnsbakis i förra veckan. Tre små yrväder som vände upponer på lägenheten. Dock har jag inget abstinens hehe.

  SvaraRadera
 3. Det var ett bra uttryck, barnbarnsbakis ! Håller med man kan verkligen få abstinens, har det ofta.

  BS Har en moster jag borde fråga om släkten, men syrran kan mycket också. Undrar varför jag aldrig frågade mamma ? Nu är det för sent. Tror också det är tidskrävande. Hahaha, det vet väl alla att man inte har tid eller ork när man mest är sjuk. Eller har du det ????

  Kram

  SvaraRadera
 4. Haha va kul att jag fått mynta ett nytt ord. Barnbarnsbakis, men bra att du håller med om att man kan få d, jag blir alldeles slak dagen efter går runt å kan inte ta mig för nånting alls.
  Men du har rätt abstinensen kommer fort....redan idag, hittade lite nya böcker och spel som jag ville visa Lilla C....aldrig nöjd.
  Ja jag kan tänka mig att det är svårt att hålla käft när man bor under samma tak en tid...lite oliktänkande är vi ju allt.
  När ungarna frågar vad vi gör hela vintern...brukar vi säga att vi mest pratar skit om er ungar...hahaha
  Så skönt att säga vad man tycker till varann å sen är det bra...någon måste man få säga det till juh......

  Ha d gott....

  SvaraRadera
 5. Haaahaaaa!!!
  Som nybliven mormor har jag ej hunnit med att drabbas av barnbarnsbakis....men däremot abstinensbesvär uppöver öronen...Så nu har jag meddelat att "momma" är i antågande till veckan...Jaaa, vad härligt det skulle vara att ha dem nära..men,men som sagt en får ju vara glad att de finns inom Sveriges gränser...
  Ha det gott!
  Kram<3!
  anita

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...