VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

tisdag 12 april 2011

Igår var det en riktig försommardag......

Nja, egentligen kanske man ska kalla det för vårdag, det var verkligen riktigt varmt ute. Inga jackor på, bara t-shirt som gällde då det jobbades för fullt ute i trädgården. Vi har ju fått riktig proffshjälp av Erik. Var inne i förådet och hittade lite påskpynt och det skulle naturligtvis sättas fram. Fast Erik tyckte att det var synd om hönan när han spikade fast denne i marken så att den inte skulle flyga bort. Stackars lille du, men det går snart över, sa han till hönan då han drämmde till med hammaren.
Sedan fick morfar hjälp med städa trottoaren. Där hade det samlats riktigt mycket löv från häcken, grus som slängts i halkbekämpnings syfte under vintern och annat skräp som gömts under snön.
Därefter var det dax att tvätta bilen.Riktigt kul att plaska med vatten. Tror inte han var riktigt nöjd med den tvätten som morfar hade gjort med han bil innan. Man måste vara noga.
Tillslut blänkte den som guld i solskenet. Sedan var det inte bara Eriks stövlar som var de enda getingarna denna dag. För igår såg jag årets första geting. Jag inte bara såg den, jag dödade den också, för jag HATAR getingar! Tycker att naturen skulle klara sig utan dessa plågoandar, har aldrig förstått vad de har för uppgift. Jo kanske att skrämma slag så sådana som mig.
Sedan glömde jag att visa min fina tavla som jag fick på min födelsedag i söndags. Den har Maya och Erik gjort alldeles själva. Inget kattskit där inte för den är målad på duk med äkta konstnärsfärg. Den hänger nu på min vägg och skiner ikapp med solen.

Tänk vilka begåvade barnbarn jag har. Älsta barnbarnet Marcus har ju målat en hel kalender full av konstverk och nu denna färggranna tavla. Vad ska det bli av dem alla, kanske de kan ha en gemensam vernissage framöver.

7 kommentarer:

 1. Så fint väder vi fått. Ja nu är ju snön nästan borta. Lika så isen på sjön jag åker förbi till jobbet. Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att ni fick hjälp av Erik nu när det blev trädgårdsarbete.
  Ser att han har det rätta handlaget.
  Och duktig på att tvätta bilen som morfar har slarvat med....att man ska behöva göra allt själv fast man är på besök.....

  Snygg tavla att vara stolt över....

  Ha fortsatt gott me lillakillen...

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att han har en sådan duktig liten dräng :) hur skulle han annars klarat det? :)
  Kramen på dig♥

  SvaraRadera
 4. Vilken tur du har som har en så kvalificerad hjälpreda!! Berättigar till Rut-avdrag kanske???

  Igår T-shirt - idag vindjacka och pannband hos oss. Riktigt aprilväder!

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med dessa vår- och försommardagar! Så himla massas kul man kan ha, inte minst tillsammans med barnbarnen.
  Grämer mig att jag missade din födelsedag. Därför kommer nu ett extra stort grattis så här i efterskott. GRATTIS!
  Ha en bra fortsättning på veckan! /SA

  SvaraRadera
 6. Men vilken underbar dag ni hade igår! Kanske en blivande trädgårdsmästare i getingstövlar...?? Önskar jag hade samma energi som han när det gäller att tvätta bilen, vår har antagit en gråaktig ton, under ska den nog vara svart...blir så när man bor i en bygata!! Å tack vare det fina vädret så vart NÅGRA fönster putsade!! Men att det ska dra med sej på mycket, rena gardiner upp, blommor in i duschen, sen ska allt tillbaka igen...suck. Men skönt när det är gjort!!
  Ha en bra onsdag!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hjälp är alltid bra att få :) Och vilka fina hönor du har :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...