VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

fredag 12 augusti 2011

Hemma igen, fast helt försjunken i boken om Hundraåringen.......

Jovisst kom jag hem från pappa i onsdagskväll, men med ett oförrättat ärende. Inte kunde optikern fixa pappas glasögon, fast hennes affär säkert hade flera hundra glasögonbågar. Hans glasögon ÄR gamla och glaset naturligtvis detsamma så att slipa in dessa i ett par nya var helt otänkbart. Sedan tycket hon att han skulle göra en ny synundersökning så att han fick nya glas som bättre kunde hjälpa honom. Visst har hon rätt, men nu är det så att pappa är blind på ena ögat och det andra är kraftigt nedsatt av gråstarr. Så han har gått och väntat ett bra tag på att få komma in för att få gråstarren opererad. Att införskaffa ett par nya glasögon innan dess är lika med att kasta pengarna i sjön. Så det enda vi kunde göra var att köpa honom ett par vanliga läsglasögon i stark styrka så länge. Fast det var nog heller ingen bra ide för när vi kom hem igen sa han att han inte såg något med dem i alla fall.
Men nu har jag gjort vad jag har kunnat så länge. Har försökt att få tag på sjuksköterskan på ögon för att försöka att skynda på ärendet, men jag kommer inte fram. Blir placerad i telefonkö, fast sedan faller jag bort i alla fall. Men det är väl bara att fortsätta att ringa dag efter dag, någon gång ska det väl lyckats.
Något som var bra är att hemtjänsten har lyckats med att få pappa att godkänna att de kommer på ett personligt besök dagligen istället för att bara ringa. Då har de också lovat att ta med hans sopor som annars har samlats utanför hans dörr. Hoppas nu också att han inte ändrar på detta utan att det får bli så här nu framöver. Jag kan inte helt lita på detta han gillar ju inte att det "spring" hos honom. Tycker att de stör och lägger sig i.
Innan jag åkte till Västerås hade jag börjat att läsa om Allan, Hundraåringen ni vet som klev ut genom sitt fönster på äldreboendet i Malmköping och försvann. En helt fantastiskt bok och sedan jag kom hem igen har jag inte kunnat lägga den åt sidan.
Faktiskt när jag gick med min far över torget i ösregnet i Västerås på väg till Optikern så känndes det faktiskt som jag hade Hundraåringen bredvid mig. Jag tror också att min far hade kunnat gjort detsamma om han bott på ett boende och kommunen ville fira honom. Trots alla krämpor han har så hade han nog kunnat klättra ut och fixat skjuts ut i världen. Fast om han hade blandat sig med kriminella nja... det tror jag inte. Där går gränsen.

8 kommentarer:

 1. Jag väntar på att dotter ska läsa ut sista delen av Grottbjörnens folk. Ha det gott. Kram

  SvaraRadera
 2. Jag är så otroligt dålig på att läsa böcker.
  Men det verkar vara riktigt rogivande :)
  Ha en fin kväll!
  Kramen♥

  SvaraRadera
 3. Så synd att det inte fixades med glasögonen..visst är det hopplöst i bland. Lilla pappa där.Ja den boken är bra, om Hundraåringen...har läst den, och tänk samma om min envisa mor..hon hade nog också hoppat...
  Men kanhända att vi kommer känna likadant, den dagen som kommunen ska ta över oss..huvva..
  Kram Karina

  SvaraRadera
 4. Hej! Ja det är ett elände att bli gammal och ha olika sorters krämpor. Hoppas din far får operera sitt öga snart. Ha en fin dag nu !

  SvaraRadera
 5. Telefonköer....jag vet! Hoppas du kommer fram snart, han måste vara ett prioettfall.
  Började på boken, men sen lånade någon den...så nu får jag fortsätta i höst!! Jag tror att många som jobbar inom äldrevården borde läsa den, man får sej en tankeställare också mitt bland all humor. bara för man blir gammal kanske man ine väl rätta sej in i ledet med tio andra på samma ställe...
  Ha´det så gott i Göteborg, och vi får för guds skull hoppas att du får åka hela vägen...
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. OM ni behöver en remiss för din pappa, så vet du väl att man kan skriva en egenremiss?! Det gjorde jag och det gick på några veckor....Vi har också läst om - 100 åringen och jag har sällan hört min man skratta så högt när han läser en bok......

  SvaraRadera
 7. Hej, kikar bara in för att säga att jag är här nu igen och hoppas att allt är bra med dig..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 8. Boken är helt underbar och jag fick mig många goda skratt. Men jag gillar Arto Paasilinna bättre och han skriver lika dråpliga historier.

  Jättefin blogg och hit kommer jag gärna flera gånger och kikar.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...