VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

måndag 12 april 2010

På heder och samvete.

Nu ska jag sätta mig med årets deklarationer. Jag drar mig in i det längsta, men det är jag väl inte ensam om förmodar jag.
För min egen skull är det lätt som en plätt, bara att greppa telefonen och godkänna det som Verket har räknat ut. Så den hedern är inget att tala om. GLASKLAR!

Med min mammas deklaration är det värre, ja inte med hedern utan jag vet helt enkelt inte hur jag ska göra. Har nu suttit i skatteverkets telefonkö i 25 minuter och väntat på att få tala med en handläggare. En trevlig röst upprepar gång på gång hur jag sakta men säkert kommer vidare i kön. Men nu börjar det att bli långtjatigt. Jag har kopplat på högtalaren så att jag samtidigt kan sitta här vid bloggen. Nu ni är det min tur!!! .................PAUS..................

Jaha nu så vet jag hur jag ska gå vidare, det var ju inget konstigt alls eftersom bouppteckning var klar och godkännd. Men det tog nästan 30 minuter att få det beskedet. Nu kan jag göra precis som med min egen, greppa telefonen och godkänna. Skönt!!!
Men värre är det med min mans, han MÅSTE deklarera på Näringsblankett. Märker ni vad jag skriver ” HAN måste”, i verkligheten ÄR DET JAG som gör det. Jag som är hans samvete. Gud vad skönt för honom att få lämna ifrån sig sitt samvete och samtidigt behålla hedern i behåll.
Här ska jag nu vända och vrida på siffror. Trolla med balansräkning/resultaträkning/avskrivningar m.m
Hur det går? Ja, den som lever får se.

ROLIGT ÄR DET I ALLA FALL INTE!!!

19 kommentarer:

 1. Du stjälper istället för hjälper. Han lär sig aldrig och vad händer om han skulle bli ensamstående???
  det är viktigt att båda i familjen har koll på alla siffror som rör det gemensamma boendet. I allra största grad sina egna

  SvaraRadera
 2. Hm...undrar om det är något manligt drag? Att lämna ifrån sig deklarationerna alltså:-)
  Här är det likadant.
  Jag får sköta familjens deklarationer och det är nog det tråkigaste jag vet....
  Snart är det dags!

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Jag har resor till o från jobbet att dra av. sen är det ok. Kram

  SvaraRadera
 4. Vissa har det bra. Det är inte dumt med lakejer. Man kanske skulle skaffa en.....

  SvaraRadera
 5. Ja det där låter inte kul alls.
  Måste nog erkänna att det är mannen i det här huset som tycker om att hålla i sånt där.
  Har nog en del siffror att brottas med , men det brukar gå rätt snabbt.

  Vi har haft en mer angenäm dag med Lila C.

  Ha d gott.

  SvaraRadera
 6. SVAR TILL ANONYM!!!!
  Min man är dyslektiker och har väldigt svårt med bl.a blanketter. Så stjälper honom det gör jag inte, det är en hjälp.Naturligtvis går vi igenom deklarationen tillsammans och han skriver under. Praktiskt fungerar han alldeles utmärkt. Ja du, skulle jag dö så får han väl anlita en revisionsbyrå. Synd att du skriver anonymt annars kunde jag ha pratat runt mer med dig.
  Ha det bra
  agnetha

  SvaraRadera
 7. Tack för din kommentar hos mig.
  Nej vi bor inte grannar med Lilla C, det är fem mil emellan oss, så där lagom långt =)
  Annars är han nog på dagis, men när hans föräldrar har mycket jobb och hans mamma reser lite i jobbet, då brukar vi passa på att ha han. Och då vill vi ha han ett par dagar för då blir det mera kvalitè på vår tid tillsammans och vi kan planera lite.
  Och vi njuter så av att få ha den lilla, han ger oss så mycket kärlek att vi brukar vara alldeles fulladdad när han åker hem.
  Och vi tycker att det är viktigt att han får vara med i vår vardag, och speciellt lära sig att njuta av naturen och vara rädd om den. Tror inte att hans föräldrar mitt uppe i sina karriärer riktigt hinner med detta.
  Tur att han kan få lite av alla bitar i livet. Men vi ställer inte upp om han blir sjuk och inte kan vara på dagis, eftersom hans moffa har dåligt immunförsvar och kan bli smittad. Då får föräldrarna "vabba"...=)

  Ja det är mysigt med ett barnbarn och det är ju vårt första så vi är extra "fjolliga" tror jag.

  V. 16 ska vi åka upp till fjällen och njuta lite av fjällsolen och fiska lite. Till helgen då skall alla barnen komma dit med....är det tänkt..och lilla C med.

  Ha en bra dag hoppas solen skiner hos dig...det gör den här både ute å inne =)

  SvaraRadera
 8. Lite blankettfobier har vi väl lite till mans, men numera är ju det mest ifyllt bara att kolla och svara. Jag gör det via e-leg. Kram

  SvaraRadera
 9. Tack för förkylningstipset'

  Har redan lagt ut bilder på skräpet här kommer länken http://nabbann.blogspot.com/2010/04/skrapet-i-rinkeby.html

  När det kommer i tidningen så berättar jag och skickar länken

  Kram ha en bra dag

  SvaraRadera
 10. Godmorgon Agnetha! :)

  Jisses Amalia, det låter som Du håller på med en Dansk deklaration eler selvangivelse som det heter där. Fattar "Nada" av deras blanketter.
  Glömde att dra av för arbetsresor 2008, innan jag blev sjukskriven för min arm (blev påkörd bakifrån av en cyklist på trottoaren 3/7-08, och fick armen avslagen vid armbågen, och opererad dagen efter). Men var på SKAT.DK i fredags, så det var inga problem med att fixa så jag får mina pengar för resorna (jobbar i Danmark men bor i Malmö). :)

  Hoppas att det gick bra med Era deklarationer.

  Ha en fin Tisdag. :)

  Kram
  Stevie

  SvaraRadera
 11. Ojojoj, det där är inte kul alls!
  Staffan sköter deklarationerna, däremot sköter jag räkningarna varje månad.....
  Jag haaaatar att deklarera, men har koll på ekonomin ändå.
  Det tror din man också har.......
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Godmiddag (?) Agnetha! :)

  Svar på kommentar:
  Då jag jobbar i Danmark tillhör jag inte längre Svensk sjukvård, utan har Dansk sygsikring.
  Tack vare denna, så betalar jag inte för sjukvård i Danmark (inte ens läkarbesök). Så mina hörapparater var gratis, liksom batterierna till dom.
  Att köpa på nätet är inte alls bra, eftersom man måste ha en riktig hörselkontroll. Jag hade 4% hörsel på vänster öra (mellan 70-80% på höger) vilket man kom fram till vid mätning av innerörat. Har en slags hinna framför stigbygelen, vilket gör att ljuden inte kommer fram som dom ska. Men med denna hörapparat jag fått förstärks de ljuden. Enda som stör mig är att jag hör pulserande ljud i det örat, men de avtar så småningom.
  Jo in emellan är det olidligt eftersom jag hör allt, men ska jag se på TV har jag de på normal, annars blir det konstiga ljud plus att jag hör andra ljud som Eko.
  Men det är hjärnan som ska vänja sig vid att jag har fått hörapparater, då vissa delar av den har haft semester i över 26 år. :)

  Kram
  Stevie

  SvaraRadera
 13. Tack och lov så är den biten avklarat. Hur äer det dom säger - prisad vare guuud, skatteåterbäringen ... hehe.

  SvaraRadera
 14. Det är klart att du inte är dum!
  Jag fick göra om den ett par gånger innan den blev bra, så prova igen....

  SvaraRadera
 15. Här har du en som får 10:- i restskatt, jag jublar och applåderar !!!! Borde också ta itu med den snart, får se om det hinns med imorron.
  BS Gratulerar dig till turen att slippa pinan med FK och de nuvarande "grottekvarnarna" ! Så oerhört skönt att slippa ! Imorron ska jag ringa FK igen och fråga hur tusan jag ska bete mig, ligger ju inne med en ansökan om permanent sjukersättning samtidigt går den nuvarande ut nu första maj. Hur ska jag göra nu ? Skriva in mig hos Arbetsförmedlingen trots att jag inte klarar av att sitta där och inte varken kan eller klarar den stressen som det kommer att innebära för mig ? Alla nya regler gör mig helt förvirrad. Vet inte hur jag ska göra nu.

  Trist att även du sliter med smärtor, tror vi är många på bloggen som har det. Nu bloggar du ju inte här, men du fattar vad jag menar.

  Kramar

  SvaraRadera
 16. Halloj Agnetha!

  Gissa om det blev jubel hemma... när jag deklarerat min Norska deklaration, efter alla konstens regel Och jag räknat ut att jag skulle få 42.000 NK tillbaka. Kul mamma , men kan det vara riktigt? Tror det sa jag...
  Gjorde om det imorse och det visade sig bli 4900 NK istället.Hann faktiskt att planera lite. Men det var för bra för att vara sant. Nu dags för min svenska deklaration .... Lycka till med din dekl.

  Kram Monica

  SvaraRadera
 17. Deklarationstider, japp och här är det redan avklarat och det är skönt det. Du har att göra med era läser jag. Hoppas att det skall gå smärtfritt. Kram

  SvaraRadera
 18. När jag kom hem idag, hade gubben deklarerat på nätet för både mig och honom. Tack, för det.....

  SvaraRadera
 19. Har telefondeklarerat idag, smidigt !

  BS Jaa, det gjorde det, man ska inte vara långsur ! Men det var inte en lätt sak att komma fram till en förståelse, hatar att bli klappad på huvudet, då blir jag arg på riktigt. Nuförtiden när jag blir riktigt ilsk då är jag kav lugn och pratar så himla lugnt att bara den med bra antenner fattar HUR ilsk jag faktiskt är. Bort med det nu, det får vara bra nu. Bloggtrollen tenterar att uppsöka mig mest hela tiden, nu tar jag bort skiten.

  Sov så gott och kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...