VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

fredag 4 februari 2011

MusikOFotoAutomaten#Nyfiken på Melodifestivalen 2011

Ja så är det åter dax för årets stora musiktävling. Melodifestivalen eller Schlagerfestival kalla det vad du vill. Jag har följt denna tävling sedan jag var en liten flicka i slutet av 50-talet. Då hade vi ingen TV själva utan vi samlades hemma hos min mormor som ägde en stor och fin svartvit apparat. På den tiden kunde inte vi tittare rösta på vår favorit utan var helt i händerna på dessa juryer som satt kors och tvärs över landet.
Kan nog tycka att tävlingen idag inte är detsamma som förr. Har spårat ur en smula. Men jag hänger på i alla fall.

Jag har tittat igenom årets artister men kan inte tycka att det är så många som klickar. En grupp som gör mig nyfiken är Melody Club de hoppas jag mycket på. Deras tävlingsbidrag heter The Hunter men är ej "Smyglyssningsbar" ännu. Så min nyfikenhet blir inte stillad förän 26 februarie i deltävling 4 som går av stapeln i Malmö.
De här låtarna av dem minns jag särskilt och tycker att de ligger i toppklass.Mer nyfiket om festivalen kan du hitta här hos PIA-LOTTA i MusikOFotoautomaten.
Här kan du läsa mer om Melodifestivalen och alla låtar och artister.

11 kommentarer:

 1. ös, ös, ös över Melodi Club.. de killarna kan säkert sin sak o komma till finalen:) Jag har kollat alla år sedan barnsben på musikfesten.. kul tycker jag med alla bidragen som är nu, fast mannen är av annan åsikt;)

  Jag lägger in dig i Linkan:) Ha de gott trevlig fredagskväll .. digg it baby digg it:)

  SvaraRadera
 2. ja kult, att hänga med och titta på Melodifestivalen...Alltid lika kul..men visst är den annorlunda nu..Men nog lät det bra, lyssnat på lite bidrag..Jag gillade den glae Norske gutten med fiolen förra året!!..Ska slinka ner i soffan, har köpt god glass till mig och ska gotta mig..Kram och god Helg till dig min vän..//Karina
  Ps. det är bättre nu!! ds

  SvaraRadera
 3. Hmmm.... Föredrar nog att titta in här om några dagar för att se om du har berättat vem som gick vidare, eller hur det nu går till.
  Ha en trevlig helg! /SA

  SvaraRadera
 4. Melody Club gör riktigt goa låtar så det skall bli spännande att se hur dom klarar sig i årets Melodifestival.

  SvaraRadera
 5. Melody Club är en ny bekantskap. Deras låtar var riktigt bra. Vi får se hur det går framöver.:)

  SvaraRadera
 6. Jag gillar också Melody Club, hade faktiskt ingen aning om att de skulle ställa upp!

  SvaraRadera
 7. Uuuusch, gillar inte Melodifestivalen ! Men mina grabbs vill väl kolla förstås, allra helst den yngste. Melody Club har jag hört men det var ett tag sedan. Det är bra !

  BS Kloka ord är väl ungefär det jag kan bidra med. Har inte den energin och kraften att gå med i nåt parti och slåss för saken, är för sjuk för det. Håller till vänster i politiken där omtanken om de mest utsatta i samhället finns.
  Just nu har jag hemsk värk. Så det är sådär.

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Sitter och vickar med foten i takt här.. ;-)

  SvaraRadera
 9. Önskar dig en mysig dag!

  SvaraRadera
 10. Bilden på påskriset är från 2009... ;-)

  SvaraRadera
 11. Ja nu är snart den första omröstningen klar men jag får säga att för mig så var Nanne Grönwall helt outstanding även om hon inte var med i själva tävlingen.
  Jag gillar den här Pernilla med glest mellan tänderna men jag tror inte att en sån låt slår utomlands direkt.
  Tacka vet jag Ann-louise Hansson och Siv Malmkvist. Nej nu skojar jag.
  Helt klart har hela tävlingen spårat ur en hel del.

  Kram Maidi

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...