VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

måndag 14 februari 2011

SJ = TUMMEN NER!


Idag så har mitt barnbarn Marcus kommit på besök. Han ska vara här denna vecka då han har sportlov från skolan. Detta har jag skrivit om i föregående inlägg. Vad jag inte berättade om där eftersom jag då inget visste var att återigen så klantade sig företaget SJ.

Tåget som han skulle åka med var noga valt då kravet för resan var att det skulle vara ett direkttåg så att han inte skulle behöva byta. Det var ju första gången han åkte själv och han är ju bara 9,5 år. Själv tycker han förståss att han är hur världsvan som helst och klarar alla hinder, men det tycker inte föräldrarna och vi.

När han kommit på plats på tåget i Göteborg så medelades att resrutten var ändrad pga ett tekniskt fel på banan mellan Dergerfors och vår stad. I Degerfors var alla passagerare tvungna att byta till buss. Vad gör man? Tar pojken av tåget och säger -sorry då får inte åka. Nej inte kan man krossa ett pojkhjärta på självaste hjärtedagen heller. Nej man ber konduktören att vara honom behjälplig när de väl är framme i denna kommun och se till så att han kommer på rätt buss. Detta gjorde hans pappa och bad också en medresenär att hålla ett öga på honom.Sedan blev jag uppringd och fick allt detta berättas för mig.

Nu är det så att jag är en orolig människa, speciellt då det gäller mina barnbarn. Inte litade jag på att denne konduktör skulle komma ihåg det han lovat. Inte heller litade jag på medresenärer som lovat det ena och det andra. (Kanske är jag överkänslig och överreagerar.) Men man läser om så hemska saker i tidningarna varje dag. Världen idag är hård och otrygg.

Så det var inget annat än att starta upp en igenisad bil och ställa färden till järnvägsstationen i Degerfors för att möta upp honom. Vi tog det säkra framför det osäkra, det var ingen större uppoffring från vår sida. Väl framme så konstaterade vi att det var tur att vi åkt. För på järnvägsparkeringen stod inte EN buss utan säkert sex eller sju bussar och väntade på resenärer. Här var det inte svårt att komma på fel buss om nu både konduktör och medresenär glömt bort sitt löfte.

Men nu är han här och allt är frid och fröjd. Vi har kramat om varandra ordentligt. Festat runt med hjärtetårta och spelat lite kort. Han är en hejare på Vändåtta och Vändtia, så där liggar man allt i lä, t.o.m. gubben min åker på stryk.

10 kommentarer:

 1. Va bra att det löste sig...Så där skulle jag också ha gjort..inte klarat oron av att nåt kunde gå fel...Hade hämtat jag med!! Vad mysigt och trevligt ni ska ha!! kram Karina

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt det låter med en härligt lång sportlovs-vecka med en gosing.
  Jag väntar på att mitt ska bli så stor att vi kan planera utefter hans önskemål fast i sommar har vi bestämt att han ska med oss i husbilen och besöka Kolmårdens djurpark, och till helgen ska vi kidnappa honom för nu är det en hel vecka sedan vi sågs:)

  SvaraRadera
 3. Är inte ett dugg förvånad när det gäller SJ...men det är märkligt att det aldrig ska gå att få järnvägen att fungera, det är ju inte bara vintertid det krånglar. Dottern som bor i Göteborg förlitar sig också på SJ, å inte är det många gånger hon kommit fram den tid hon skulle...Tur att ni hade möjlighet att möta upp, man är inte så stor när man är bara dryga nio och ska försöka leta rätt bland alla bussar!
  Ha nu en skönt sportlov med barnbarnet, här sportar de loss nästa vecka, och tyvärr jobbar jag nästan hela veckan.
  Ha det så gott!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att det inte kan funka med SJ tänk förr var det inga problem att göra så där.Men i dagsläget,nej,nej det törs man inte.Vad bra att ni kunde hämta upp honom där,och vad gör man inte för dom älskade små barnbarnen...
  Ha en underbar vecka nu,
  Kramizar!

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att det ordnade sig till slut. Jag skulle också varit orolig.
  Sv: Nu är jag mycket bättre, tack. Visst är det härligt med barnbarnen och allra helst när dom själva kommer på att dom vill vara hos mormor/farmor. Ha en fin kväll. Kramar!

  SvaraRadera
 6. Det säkraste sättet att ta sig fram är att åka buss eller bil!
  Kramen♥

  SvaraRadera
 7. Det har väl blivit så med SJ att det nästan är en ren slump om man kommer fram i tid och överhuvudtaget med tåg. Undras vad dom sysslar med och att skylla allt på väder och vind håller inte, vi lever ju i ett land som är sådant...

  Tur ni hämtade den lille killen, är man 9½, då är man inte så stor och en massa bussar att välja på, kan göra den resvane yr i skallen.

  Hoppas ni får fina dagar tillsammans nu!

  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Önskar dig en fin torsdag. Kramar!

  SvaraRadera
 9. Vad gott och mysigt ni ska ha det ! Förstår om du är favorit för du är så härlig.

  Kramas på ni

  så hörs vi en annan dag

  SvaraRadera
 10. Vilkne tur att det löste sig, för vad hade hänt annars. Jag åkte tåg mycket som ung flicka, men jag vet att jag alltid var så orolig över att byta till fel tåg.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...