VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

lördag 26 februari 2011

Teaterbesök med barnbarnen............

Ja, så kom eftermiddagen idag då vi skulle möta bl.a Mumintrollet och Lilla My. Erik hade aldrig varit på någon teaterföreställning förut så detta var premiär för honom. Han gjorde stora ögon då vi klev in i foajen där en del av ensambelen samlats för att ta emot oss -(publiken.) Han höll sig nära och kramade min hand hårt. Jag fick en känsla att detta skulle nog inte funka, han skulle säkert backa ur så att någon av oss fick gå ut från föreställningen med honom.
Även Maya som varit på flertal teaterföreställningar förut viskade till mamma Karin att det pirrade i magen på henne. Många hade kommit så kön blev lång in till salongen, det gällde att vara bland de första vid insläppet för att få de åtrovärdaste platserna allra längst fram..
Det lyckades vi galant med så Maya och Erik fick fri sikt över scenen. Båda barnen tyckte att det var både spännade och kul. Maya kommenterade skådespelarna högt och sjöng med i de flesta sångerna. Erik kunde inte orden men satt och "diggade" till musiken och klappade sina händer. Inte var han något rädd inte det gick jättebra.

Efteråt fick man hälsa och krama om alla sagofigurerna. Mumintrollet var så stor så att gå fram till honom vågade de inte. Men Snusmumriken stod och spelade så fint på sitt munspel och det lockade ialla fall Erik. Nja.. en kram det fick han inte men ett uppskattat leende och en lite pratstund blev det allt.

Lilla MY satt omringad av nyfikna barn mitt på golvet och även Maya drogs till henne. Maya tyckte att hon var så söt. Ett litet minnesfoto passade jag på att ta av de båda. Erik kom också och ville vara med på bilden, men han kan ju aldrig riktigt stå still så när kameran klickade av så var han redan på väg därifrån. Bara turen att han fastnade på fotot.
Sedan har vi i kväll följt schlagerfestivalen tillsammans. Erik har lika stort nöje som morfar, alltså -NADA . Men Maya höll på Linda Bengtzing och blev jätteglad då hon fick en finalplats. Själv blev jag sur för jag kan inte riktigt förstå hur svenska folket inte kunde rösta på mina favoriter Melody Club. De är ju ett band av världsklass. Ja smaken är som baken. Delad! Synd bara att inte fler delade den med mig.
Nu säger jag godnatt för nu har alla utom jag intagit sängläge. Det är ju en ny dag imorgon med barnbarn som vaknar tidigt och väcker mormor och morfar.5 kommentarer:

 1. Fördelen med att ha barnbarn är att man kan gå på matinéer och teater som egentligen kanske inte är avsedd för vuxna...oftast har man minst lika roligt som barnen!! Så spännande för dom att få träffa alla i Mumindalen alldeles livs levande, förstår att det pirrade ordentligt.
  Ha´nu en fortsatt bra söndag med barnbarnen!!
  kram

  SvaraRadera
 2. Hejsan. Vad kul ni haft. Här har vi börjat med rust av stora rummet. Haft familjen från Frövi här som hjälp. Kram

  SvaraRadera
 3. vilka härliga bilder, ser ut som ni har det bra :)
  hoppas det var ok att jag kikade in :)

  SvaraRadera
 4. Ser ut som ni hade en trevlig kväll :)
  Önskar dig nu en underbar Måndag!
  Kramen♥

  SvaraRadera
 5. En så härlig helg du haft med barnbarnen. Synd bara att de vaknar så tidigt i den åldern..

  Kram Maidi

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...