VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

tisdag 9 november 2010

"Bonushunden" Fridolf gillar jag skarpt!


Idag har jag varit hundvakt till extradottern lilla "Fridolf", det tycker jag är jätteroligt. Jag har haft hund nästan i hela mitt vuxna liv men nu sedan vår sista "egna" Ebba som var en Basset Griffon Vendeen, lämnat oss på grund av hög ålder har vi varit utan. Vi bestämmde då att detta fick vara vår allra sista hund eftersom det är svårt att få hundvakt då man av olika anledningar behöver detta. Hunden kan ju inte tas med överallt och är faktiskt heller inte välkommen hos alla. Hur nu detta kan vara möjligt??? Allergi- javisst men vad mera? Ja, ja alla älskar väl inte hundar.

Fridolf är en blandning mellan mellanpudel och yorkshireterrier men han tror själv att han är av människosläktet. Å jag gör ju ingen ansträngning till att visa honom motsatsen heller. Han har ju blivit mitt "supstitut" för mina frånvarande barn och barnbarn. Ja, jag vet, precis som andra "gamla" tanter man kan se i parken som kommer och bär på sina små knähundar. Då för MÅNGA år sedan tyckte jag att detta såg både komiskt och rörande ut. Kunde faktiskt inte förstå hur "tanterna" kunde behandla sina hundar på detta löjliga sätt. Nu så är jag där själv. Skillnaden är bara den att jag inte bär runt på "gossen" utan han får springa fritt ute i skogen. Att jag sedan skämmer bort han när vi kommer hem igen med härliga matrester från våra middagar är väl helt OK tycker jag. Hans matte och husse har heller inget emot detta så länge det handlar om rimliga portioner. Jag kan ju bara tala om att i vår frys finns otaliga små frysförpacknigar av matrester som vi sparar. Här kastas inget som vi vet att Fridolf skulle gilla.
Imorgon ska han komma igen det ser jag fram emot. Då ska vi pussas och kramas mera.

Vad min Bloggdesign anbelangar har jag bestämt mig för att behålla denna ett tag framöver. Idag då jag klickade in mig här så tyckte jag inte att det såg så dumt ut i alla fall.

9 kommentarer:

 1. God morgon. Fin vovve, lättare att ha en katt när man ska bort. Ha det gott. Kram

  SvaraRadera
 2. Snygg design! Vovvar är fint men man behöver också ha tid för dem...det har inte jag så vi har inte heller någon vovve! fast vi har ju våran Cesar som är en hundkatt...hehehe...Kramiz

  SvaraRadera
 3. Jag tycker designen känns lite deprimerande... som om det regnar från molnen... hade varit mera uppiggande med sol.

  SvaraRadera
 4. Fridolf ser bedårande ut!
  Ja, det där med hundar, ja, vi hade smått, väldigt smått pratat om att inte ha hund när vår Tingeling en gång tar slut (hon är 11 år), men så snubblade vi över lilla Leia och så var det klippt så klart.....underbart är det.
  Va trevligt att du behåller din design ett slag, jag tycker den är superfin!
  Ha en bra dag!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Nä, jag är nog ingen tant om det är hatt och kappa som gäller....
  Och en sån liten söt vovve är man såklart gärna vakt till, det förstår jag.

  SvaraRadera
 6. What a cute dog!! I love dog too... :)
  Risma

  SvaraRadera
 7. Ja men designen är snygg!! Å skulle du få lust att göra en experimentblogg så är det på samma sida som du har instrumentpanelen, där du klickar när du annars gör ett nytt inlägg. Där uppe till höger står det "skapa en blogg".
  Underbart med hundar!! Här är vi också hundlösa sen ett antal år sen, och nu får det vara så länge tills vi ser om jag får ett fast jobb så man har arbetstider som passar. Tills dess lånar vi av familjen i Odensbacken, alltid bra att vara mellan barnbarn och hundar...Det ena kräver lite mer än det andra, låter det vara onämnt vilket...
  Ha en bra dag, hoppas busvädret drar förbi snart...

  Kram

  SvaraRadera
 8. Tjusig liten vovve! Skönt att du inte bär omkring på honom ute - så han faktiskt får lov att vara hund!!
  Kul att få möjligheten att låna ibland. Så gör vi också när längtan blir för svår.

  SvaraRadera
 9. Jisses så söt han är! En sådan kan man ju bara inte låta bli att skämma bort...
  Har du lust att tipsa mig om var jag hittar och får in verktyget "Translate my blog" är jag tacksam.
  Ha det fortsatt gott! /SA

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...