VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

måndag 21 januari 2013

Namnsdagar var viktiga förr...................

När jag var liten så fanns inga av mina namn med i almanackan. Många av mina kamrater firade sina namnsdagar med presenter, saft och tårta. Javisst var jag avensjuk men i det tysta. Önskade att mina föräldrar hade döpt mig till något annat så också jag fick fira sådana här dagar. Vet att jag en gång frågade mamma om jag inte kunde få lägga till ytterligare ett namn. Men hon tog mig inte på allvar och tyckte säkert att detta var rena nonsens.

När jag själv blev mamma blev detta med namnen till mina flickor väldigt viktigt. Det skulle vara kungliga och de skulle finnas i almanackan. Vi skulle fira namnsdagar ordentligt. Så båda mina döttrar har fått tre namn var som alla finns med i kalendern. Alla tre har firats på något sätt fast tilltalsnamnet extra stort. Fjantigt kanske någon tycker? Ja det är ju olika men för mig har det varit viktigt och mina flickor har tyckt det varit kul. Nu är de vuxna så kalasandet har upphört. Men en liten påminnelse då namnsdagen infaller får de allt från mig i alla fall.

  Idag har jag namnsdag, idag är det Agnetha. "Hjärtat" kom hem med en bukett tulpaner till mig. Jag älskar tulpaner.

3 kommentarer:

 1. Grattis på namnsdagen!
  Kram/SA

  SvaraRadera
 2. Grattis i efterskott Agnetha!!Själv är jag dålig på det här med namnsdagar, men brukar allt komma ihåg åtminstone barnbarnen...
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Ja, gratulerar på namnsdagen nån dag i efterskott! Vi som fått en till slut! Fast vi hade en under Hylands Hörna tiden, den 18 november, kommer du ihåg det?
  Agneta kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...