VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

fredag 21 maj 2010

MusikOFotoAutomaten/ Gitarren/gitarrer i centrum..

PIA-LOTTAS inspiration till veckan Musikinlägg är..
Skickliga gitarrister eller där gitarren spelar huvudrollen.
Svensk musik eller utlänsk.

Jag börjar med den store Gitarristen Jimi Hendrix som hade sin storhetstid under min ungdomstid. Flummigt? Ja kanske lite.


Jimi Hendrix. Purple Haze

James Marshall Hendrix (född Johnny Allen Hendrix den 27 november 1942 i Seattle, Washington, död 18 september 1970 i London), var en amerikansk rockgitarrist, sångare och låtskrivare, känd som en av rockmusikens främsta stilbildande gitarrister
Jimi Hendrix revolutionerade elgitarrspelet med en kombination av exceptionell spelteknik och användandet av ny förstärkarteknik och elektronik såsom fuzzboxar och effektpedaler. Hans influenser var främst blues- och soultraditionerna men även 1960-talets psykedeliska strömningar var av stor betydelse.


Jag fortsätter sedan med en artist av stora mått Tommy Emmanuel som blev känd hos mig först nu under senare år. Han spelar gitarr som en GUD och musikvalet gör inte saken sämre. The Beatles tillhör också min tonårstid med allt vad det vill säga. -MINNEN- Här kan man snacka om ståpäls!!!!

Tommy Emmanuel - Beatles Medley

Tommy Emmanuel, född 31 maj 1955 New South Wales, är en australisk gitarrist, känd för sin komplicerade finger picking-stil, sina energiska scenframträdanden och för att använda gitarren för varierande, rytmiska slagverkseffekter.

Tommy Emmanuel föddes in i en musikalisk familj och redan som fyraåring fick Tommy sin första gitarr. Hans mor lärde honom att spela, men han lärde sig även på gehör, ingen annan musikalisk utbildning förekom. Tommy Emmanuel influerades av den amerikanske gitarristen Chet Atkins som också blev hans mentor. 1980 började även hans solokarriär att ta fart och han var snart känd runt om i Asien och Europa. 1999 tilldelades han titeln Certified Guitar Player. Året efter uppträdde Tommy under avslutningsceremonin av Olympiska sommarspelen 2000 i Sydney och 2002 fick han sitt genombrott i USA.

Avslutar mitt Medly på svensk mark med allas vår Janne Scaffer. Han har fortfarande inte vrickat sönder sin tunga.

Jan "Janne" "Zebran" Erik Tage Schaffer, född 24 september 1945 i Stockholm, svensk gitarrist och kompositör. Schaffer är uppvuxen i Blackeberg i Stockholm. Han är en av Sveriges mest ansedda elgitarrister. Var flitigt anlitad av ABBA. Han uppträder både som solist och som gitarrist åt andra artisterBilder av Ted Gärdestad. Musik av Janne Schaffer med Jag vill ha en egen måne.Mer GITARRMUSIK hittar du HÄR hos PIA-LOTTA.

11 kommentarer:

 1. Önskar dig en bra kväll och helg. Kram!

  SvaraRadera
 2. Tommy Emmanuel har jag oxså kommit i kontakt med på senaste tiden.. riktigt fingerfärdig med gitarren den mannen.. Beatles.. så klart de var favoriter:)
  Schaffer är en riktigt duktig gitarrist helt klart:)
  Jimi Hendrix med Purple Haze en verklig höjdare då det begav sig.. visst okej han dog alldeles för tidigt på grund av droger.. det var då det började på riktigt.. allt för många har gått under.. men då sas det att musik och droger tillsammans var en riktig gottepåse.


  Kul du skriver lite fakta oxså.. det finns ju en hel del om man bara vill ta reda på det.
  Ha de fint.. trevlig Pingst och vi syns/hörs när vi gör det;) Tjingeling
  Ps. jag vill själv fortsätta med jukeboxen .. men det beror ju på hur många som finns kvar där framöver.. några trogna har jag allt:)Ds

  SvaraRadera
 3. Det var på Ikea jag köpte den. Kunde inte låta bli för den kostade bara 89 kr. Verkligen billigt. totalt köpte jag blommor för drya 400 kr. Jag hade fått ett presentkort på plantagen på 400 kr när jag fyllde år. Kramar!

  SvaraRadera
 4. Tommy Emanuel var en ny bekantskap för mig och en trevlig sådan. Han kan verkligen hantera en gitarr :)
  Jimmi Hendrix kommer jag ihåg att min storebror lyssnade på när jag var liten.
  Gillade inte hans musik då precis , men nu kan jag mycket väl lyssna på honom då och då :)
  Det är faktiskt helt otroligt att Janne Shaffer inte vrickat tungan av sig *fniss*
  Kul att läsa lite bakgrund om alla artisterna :)
  Trevlig Pingst !

  SvaraRadera
 5. Tassar in och önskar Trevlig Pingst !

  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej Agnetha!

  Jimi Hendrix lyssnade min pappa på när jag var liten. Janne Schaffer är jag stor beundrare av.

  Jag önskar dig en trevlig pingst! Idag är det full sommar hos mig. Blommande körsbärsträd och blå himmel. Underbart!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Den där Tommy Emanuel blir man ju väldigt nyfiken på! Tack för tipset Agneta!
  Men det får bli till veckan, nu ska här grillas! Hinner mysa lite innan jobbet åter kallar....

  SvaraRadera
 8. Ted Gärdestad han lyssnade jag på när jag var ung. Tycker fortfarande om hans musik och texter, precis som Cat Stevens, minns du ?

  BS Nej, jag bryr mig inte så mycket längre, det är mera som jag berättar vad jag upplevt.
  F..n, jag måste ta mod till mig och ringa Lena ! Jag har ju lite telefonskräck.
  Vet och känner din omtanke , det är jag glad och tacksam för.

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Dom är ruskigt duktiga på sina instrument. Jag hade fastnat med fingrarna i strängarna. Det är tur att sådana som jag finns, annars hade det inte funnits någon publik.. Kram

  SvaraRadera
 10. Ha en fin kväll. Kramar!

  SvaraRadera
 11. Tack för den musikstunden.
  Gillade Jimmie Hendrix....en skön snubbe med en härlig gitarr. Han har en låt som heter Red house....den är underbar....hitta igen den så kommer jag in å njuter....igen.

  Ha en fortsatt bra helg/kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...