VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

torsdag 6 maj 2010

POST SCRIPTUM till föregående textinlägg.

Misstag det har vi väl alla gjort i våra liv det vore väl konstigt annars. Sen är det ju det här med att gå och älta som INGMARIE skriver, det är inte alls bra men väldigt lätt att fastna i det hjulet. Tänk om jag inte sagt så eller gjort så då hade det inte blivit si.... Tänk om..... Tänk om....

Det är väl kanske lite så att när man blir äldre och livet har stillat sig runt omkring, så kommer tankarna ifatt en. Man sitter där i solen och gör en resume av sitt liv. Tänker tillbaka på både det glada och det sorgliga. Det goda det glädjs man åter med och det blir varmt inne i hjärtat. Men det sorgliga biter tag i ens hjärta som en iskall sten och känns tungt och obehagligt. Det betyder inte att det måste handla om stora eller många saker utan det kan vara de små detaljerna som en gång blev fel. Småsaker som i dåtid inte var så viktiga men som fick ett annat perspektiv med åren.

Jo, man måste förlåta sig själv och alla andra som på något vis sårat. Man måste släppa taget och gå vidare i livet
.
Men visst vore det skönt att kunna tvätta av sitt hjärta, skölja av det smutsiga som tynger och göra det vitt och oskyldigt igen. Misstagen man gjort de har man ju lärt sig av i alla fall.


Mycket ligger i det gammla ordspråket: -NÄR MAN BLIR GAMMAL BLIR MAN RELIGIÖS-
Eller?


4 kommentarer:

 1. God morgon. Så gammal är jag inte än iaf. Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har lämnat mitt gamla liv bakom mig och tänker sällan på det och ältar inte heller misstag jag gjort. Ibland poppar det upp men oftast finns det inte i mina tankar. Det var mååånga år av sorg,ilska och hopplöshet och det känns underbart att fått lämna det bakom sig och se att det finns en annan värld,full av kärlek,glädje,trygghet och harmoni. Jag tror det hela handlar om att förlåta sig själv för de misstag man gjort och inse att man inte är mer än människa.
  Ha en underbar helg! Kramar Malin

  SvaraRadera
 3. Jo men visst är det som du skriver. jag har oxså skrivit om ungefär det där en gång när jag hade Kafferasten som nästan bara "skrivbok".
  Allt finns ändå inuti oss hur vi än försöker lämna det gamla bakom oss.. men att försöka gå vidare.. absolut.. glömma kan i alla fall inte jag helt.. men det suddas ut mer och mer det mesta, men det finns saker i livet som alltid finns där i skuggan i alla fall.
  Förlåta betyder inte att man godtar en handling som har skett, men förlåta och gå vidare det kan man.
  Ha de fint denna fredag.. nu du har du en utmaning på MusikOFotoAutomaten;)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Bara lite gammal och absolut INTE religös... hoppas din dag blir bra/kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...