VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

fredag 7 maj 2010

MusikOFotoAutomaten=Jukeboxen

Wooow äntligen är det FREDAG och Jukeboxen ska fyllas!! Jag har längtat hela veckan efter denna dag, jag ÄLSKAR faktiskt denna MusikOFotoAutomaten-Blogg. Man får så många minnen tillbaka in i skallen.Tack Pia-Lotta!!!
Lite ställde det till sig på jag trott att mina valda låtar var original och inte covers.Så denna fredag fick jag lära mig lite mera om musikvärlden.


Här är originalet:
Roy Hamilton var en amerikansk sångare som gjort stora framgångar i både R & B och pop-listorna på 1950-talet.Hans sista hitlåt," You can have her" släpptes 1961.


Detta är en Cover:

Anita Lindblom spelade i oktober 1961 in Sånt är livet med Sven-Olof Walldoffs orkester, en svensk cover på Roy Hamiltons You can have her från samma år. Stikkan Andersson skrev den svenska texten till melodin av Bill Cook, som var Roy Hamiltons manager. Det blev en grammofonhistorisk succé. Låten har blivit framröstad som den största svenska schlagerlåten genom tiderna. Den håller än i dag!!!


Detta är originalet:

Marc Cohn, född 5 juli 1959 i Cleveland, Ohio, är en amerikansk singer-songwriter. Han är mest känd för sin låt "Walking in Memphis" från 1991. Här är alltså originalet och inte Chers version som jag har trott.

Detta är en Cover:

Walking in Memphis blev även en hit för Cher då hon gjorde en cover på låten 1995.
Chers version har jag också trott varit originalen ända tills nu. Nu var ju inte så fallet men jag föredrar ialla fall hennes version före alla andra. Älskar Chers soulröst!!!!
Kanske är det därför jag gillar Anna Bergendahl, för hon har lite av Cher i sig.

FLER LÅTAR HTTAR DU HÄR.

13 kommentarer:

 1. Ooooo, jaaaaa, Jag ÄLSKAR Anitas Sånt är livet!
  Den håller än!

  SvaraRadera
 2. Jag tittar bara in för att önska dig en Trevlig Helg.

  SvaraRadera
 3. Sånt är livet, är en toppen bit. Kram

  SvaraRadera
 4. Walking in Memphis med Cher .. minnen verkliga minnen:)
  Anita Lindbloms version av Sånt är livet.. Gud vilka minnen och nostalgin ryker om mig:)
  Härligt att du gillar min MusikOFotoutmaning.. jag oxså (annars hade jag inte haft tanken).
  Musik det är livet de.. Tjo hej nu får vi se vad alla andra, jag hoppas på fler, har att stoppa i Jukeboxen:)
  Mysig fredag till dig:)

  SvaraRadera
 5. Tack för dom godingarna. Älskar mörka raspiga röster. Reservdelsmänniskan Cher, har ju en sådan ;)

  SvaraRadera
 6. Kan ju inte hålla med om att Anita L. gjorde låten känd, men jag trodde åxå att det var Cher som sjöng orginalet....så d va riktigt kul ATT höra orginalet. Tack för det.

  Ha en bra fredagkväll....Rantamor ej inloggad =)

  SvaraRadera
 7. Åh men hallå här svänger det och jag bara njuter av dina bidrag..sånt är livet när det är som bäst..

  SvaraRadera
 8. Sånt är livet, sjöng jag som liten har min mamma berättat. Fast jag sjöng Sånt e vivet.
  Jag gör också Pialottas utmaning varje vecka. Kul idé!

  SvaraRadera
 9. Ett val i min smak. Klart jag minns Anita Lindblom. Såg till och med en film med henne i huvudrollen en gång på 60 talet. Originalet hade jag inte hört förut och det var trevligt att få höra. Ha en fortsatt trevlig helg.

  SvaraRadera
 10. BS Han är vissen lilleman, men nöjd med att vara hemma och ta det lugnt, då är man riktigt dålig ! Ingen match fick han spela idag och inget kalas imorron, men han vet ju att det blir kalas nu har vi flyttat det till nästa söndag.

  Ska vidarebefordra hälsningen till honom !

  Har du hunnit vila än ? Tar väl ett tag att vila igen sig från det heltidsjobb som är att passa barn, roligt men det känns att hålla igång.

  Önskar dig en vilsam lördag !

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Ja Anita Lindblom tog en tillbaka en bra bit! Härligt:) Trodde som du att det var originalet, men det är roligt att vi också får lära oss så mycket här på Musikautomaten. Söka fakta och man har inte haft så stor anledning förut men det är så roligt. Men mitt minne är lite dåligt, enligt mig själv, men nu börjar det komma tillbaka. Har legat i träda några år:)

  Jag älskar bara Chers röst och den låten. Älskar också soul. Hade helt glömt bort Anna Bergendal. Var tvungen att kolla vem det var? Minnet altså! Klart jag visste! Hon var ju suverän! Eller är:) Ja fina låtar och det var roligt att lyssna:) Ha en bra helg! p.s Så teknikbefriad verkar du inte, tycker jag :) d.s

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga låtar du prenterar. Alla väcker trevliga minnen från förr. Anna Bergendahl har en röst som passar bra till den här musiken också.
  En fin nostalgitripp!

  SvaraRadera
 13. Många gamla svensktoppshits har väl sitt ursprung från utlandet. Gunnar Wiklund gjorde flera "örhängen" som var am. country från början. Anita Lindblom är suverän, härlig låt. Den gjorde väl Anne-Lie Ryde senare en cover på? Din koppling mellan Cher och Anna Bergendahl har jag inte tänkt på, men du har rätt. Fast det gör inte låten bättre för mig. Chers pipa är härlig och Walking in Memphis är en skön låt, hennes version vinner klart!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...