VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

torsdag 18 mars 2010

TAFFSA INTE PÅ RUT!!!


Trots att jag inte tillhör den kategorin av människor som utnyttjar Rut-avdraget anser jag att den måste finnas kvar. Det gagnar faktiskt många människor. Arbetslösa har fått jobb och äldre människor samt utarbetande barnfamiljer har fått hjälp i sina boenden. Denna hjälpen hade varit otänkbar om inte detta avdrag klubbats igenom.

En av mina grannar t.e.x fick aldrig den hjälpen med att piska mattorna och tvätta fönstren genom hemtjänsten. Att dammtorka tycker de också att hon kan göra själv trots att hon är över 80 år och har värk i hela kroppen.

Jag tror nog hon gör så gott hon kan med det som hon klarar av att göra, men ibland säger det stopp. Åldern tar ut sin rätt.

Sedan Rut-avdraget infördes har hon sagt upp städningen genom kommunens hemtjänst och anlitat en städfirma som kommer var tredje vecka och fixar till det hos henne. Kostnaden för denna tjänst blev inte så mycket större än den var innan då hon var ansluten till Kommunens äldrevårdstaxa.

Det bästa av allt är också att det är samma människor som kommer till henne och de har faktiskt tid att ta en kopp kaffe. Jag vet också att några av de som är anställda i detta företag var s.k svartstädare innan. Nu betalar de skatt och får på detta sätt pensionspoäng och rätt till bl.a sjukpenning om de blir sjuka. Avskaffar de rödgröna RUT om de kommer till makten så gör de min grannfru ledsen och samtidigt två damer arbetslösa.

Jag anser att Rut-avdraget finansierar sig själv genom att staten får tillbaka genom skatten vad de ger ut i bidrag.

8 kommentarer:

 1. Hejsan. Min arb.kompis dotter har fått jobb som barnflicka i Sthlm. Kram

  SvaraRadera
 2. håller med dig trots att jag städar själv............kram n

  SvaraRadera
 3. Bra ....jag tycker som du. Var får du tag på alla roliga bilder. Jag skulle behöva Rut idag.
  Men för tillfället får jag lägga det på lister och inredning av förråd mm.Men självklart måste Rut vara kvar. Kram M.
  PS. Dessutom kan jag städa själv.

  SvaraRadera
 4. BS Jag vet att den sittande regeringen inte gör nåt för mig som är sjuk, dessutom tar de från dom som inget har och ger till de som har fickorna fulla.
  Nä fy för den lede ! Jag vill ha rödgrönt !

  Ha det bra !

  SvaraRadera
 5. Hej. Tack för komm.på min AB-blogg. Har ett svar där till dej.
  ---------
  Är i princip emot att friska människor ska behöva hemhjälp. För vem städar åt "Rut"?Hon kanske verkligen behöver hjälp efter att ha städat / bäddat / tvättat åt 4-5 personer en dag...

  Men som att man behöver "Rut" för enstaka tjänster är ok, men då vill jag att 1-3 personer har ett företag ihop och hjälps åt. Inga chefer som slavdrivare! Det får inte bli för stora företag och ska absolut inte arrangeras av staten!

  De som har råd att betala ska också göra det.

  De som är friska bör kunna betala. De bör framförallt kunna sköta sin byk själva. Ska de göra karriär och andra städa åt dem? Helt fel för mej.
  That's my opinion:)

  Kao http://blogg.aftonbladet.se/kao

  SvaraRadera
 6. Håller helt med dig Agneta!
  Ge fan i Rut!

  SvaraRadera
 7. Tycker oxå att den skall finnas kvar, känner många äldre som tar sig till rutavdraget med hjälp i form av städ osv. Fredag och helg för vissa, men inte för mig. Inatt börjar jag jobba :) Skall bli skönt att återgå till jobbet känner jag. Önskar dig en trevlig helg. Kram

  SvaraRadera
 8. Godmorgon! Det är klart att Rut ska vara kvar!!
  Hoppas attt du får en lugn och skön fredag.Kramar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...