VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

söndag 21 mars 2010

Vårkänslor.I vinter har det varit en livlig trafik runt fågelbordet. Jag ser det från mitt köksfönster och tycker att det är rogivande att sitta och titta på alla dessa mesar som sökt föda där. Mest har det varit Talgoxar och Blåmesar och en och annan Topsmes.
En lite Svartmes har också följt med strömmen och ätit av jordnötter som vi lagt ut åt dem. Under hela vinteråret har jag inte sett att han haft någon annan vän med sig förutom alla dessa andra mesar. Stackars liten har jag tyckt alldeles ensam kvar i det kalla Sverige. Hade alla hans kompisar åkt från honom, jo så var det nog.

Igår på denna ljuvliga Vårdagsjämning kvittrade alla fåglarna ikapp utomhus. Det känndes underbart härligt i luften både för människan och för bevisligen också djuren.
När jag kom tillbaka från min promenad med lånehunden hörde jag ett sån stark kvitter alldeles intill vår häck. Det var så fasligt högt så jag trodde nästan att grannens katt hade varit framme och fångat en av alla dessa fåglar.
Men hur jag än tittade såg jag inte skymten av vare sig katt eller fågel. Ljudet blev högre och högre.

-Men vad är det och var är det, tänkte jag.

Efter att ha stått och försökt att lokalisera fågelkvittret en lång stund såg jag den. Den lille söta Svartmesen från i vinteras. Han satt på bilens backspegel och sjöng för full hals samtidigt som han burrade upp sig. Flaxade vilt med sina fjädrar för att visa upp sig för den "andra" svartmesen som avbildades i spegelglaset.
Stackars lille fågel nu har han fått vårkänslor och inga kompisar har han hittat på ännu. Han har blivit kär i sin egen spegelbild.

22 kommentarer:

 1. Visst var det en härlig dag i går, vi får nog leva på den ett tag nu för nu är marken snötäckt igen och våren flög sin kos.
  Sv: Ja jag så Millenium igår och väntar nu på nästa del. Den är riktigt bra.
  Kramar till dig och ha en skön kväll inomhus i värmen.

  SvaraRadera
 2. Det är underbart när alla fåglar pippar i träden så här års. Då vet man att våren är på G på riktigt.

  SvaraRadera
 3. Kastade ut bröd till fåglarna igår, nu är det gömt under 4 dm snö. Kram

  SvaraRadera
 4. Men stackars liten!
  Det är det jag saknar mest med att inte bo i hus längre, man får inte mata fåglarna fån balkongen. För visst är det trevligt med lite småfåglar utanför fönstret....

  SvaraRadera
 5. Godmorgon vännen! Men stackars liten...Hoppas det dyker upp en verklig partner till den lilla svartmesen. kramiz

  SvaraRadera
 6. underbart med fågelsång ocg dugg regn .. då är det vår... kram N

  SvaraRadera
 7. Det är det allra bästa att få höra fågelkvitter så här innan våren kommer igång ordentligt. Må så gott och ha en fin Måndag *kram*

  SvaraRadera
 8. God Morgon!
  Visst är det skumt att jag kan tycka filmen är riktigt bra samtidigt som jag inte alls gillar huvud personen...Men som nån skrev jag kanske lär mej gilla honom ;)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Tittar in på morgonkvisten för att önska dig en fin dag. Kramar

  SvaraRadera
 10. Tack för dina rosor de värmer gott. Bra att dina barn har kommit hem och inte drabbats mer av magåkommor.
  Hoppas din fågel hittar en partner, min ensamma rödhake har hittat vänner.
  Beträffande min behandling så är den i ca 2 ½ timma intravenöst, sen är det att åka hem och hålla koll på alla tabletter. Mot illamående, förstoppning osv. Dessutom måste jag hålla koll på tempen, för om jag får över 38 grader då måste jag åka till sjukhuset.Då är de vita blodkropparna för få och man får infektion.

  SvaraRadera
 11. Hej Agnetha!

  Han kanske har blivit förälskad i en annan mes art, och stannat med denna. Kan man para olika människo-, hund- och hästraser, varför skulle de då inte kunna bli förälskade i en annna änn sina egna?!

  Jag var inne på Facebook tidigt i Lördags, sedan började det blinka rött, så Du har nog råkat ut för samma skit som jag. Men jaag hade redan besvarat kommentarer när jag gick in på FB, så jag rengjorde datorn direkt, vilket tog några timmar.
  Har för säkerhets skull rengjort den idag också 2 ggr.

  Ha en fortsatt fin Måndag.

  Kram
  Stevie

  SvaraRadera
 12. Vad härligt med IKEA, det är alltid skoj att åka dit. Hoppas att du hittar en hel del som du får med dig hem. Kram

  SvaraRadera
 13. men snart är dom här så att han slipper vara ensam

  SvaraRadera
 14. Det var verkligen underbart i lördags. Nu är det lite mer vintrigt, men våren skulle väl komma tillbaka längre fram i veckan.
  Än så länge har det inte varit särskilt jobbigt med Isak. Han är en liten solstråle, men det är klart att det kan bli jobbigt när han blir äldre och förstår att han är annorlunda. Men varför ta ut eventuella sorger i förskott? Ha det bra!

  SvaraRadera
 15. Oj då!! Har ni fortfarande snö?? Vi har haft + grader här hela dan.Tror att den lille pippin snart hittar en kompis.Kram!

  SvaraRadera
 16. Haha! Fötterna är definitivt mina på bilden från spahelgen. Jag fixar dom alltid själv! Det blir bäst så. Dom är ganska bra, för dom har båda fötterna på jorden. Känns lite tryggt!;)

  SvaraRadera
 17. tittar in min min kvällsrunda och ösnkar dig en bra kväll. Kramar

  SvaraRadera
 18. Hej Agneta! Vilken fin blogg du har. Underbart med småfåglar Jag har små blåmesar som återkommande gäster Likaså har koltrasten dykt upp men stackars liten din svartmes Hoppas han hittar någon ny. Ha nu en skön tisdag. I STHLM är det mulet snö på marken och 4 +.Hälsningar från mig till dig...

  SvaraRadera
 19. Finns länk ute nu, det är nyheterna, sedan vet jag inte direkt om det skall komma i något mer program. Det sänd under hela dagen i allafall Kram

  SvaraRadera
 20. Men tänk vad snygg han måste vara för att bli kär i sig själv. Bra självförtroende. Det skulle aldrig hända mig! Hoppas våren kommer mer och mer nu. Man längtar verkligen efter den.

  SvaraRadera
 21. Exakt så har jag oxå resonerat, jag är så jäkla trött på den där utväxten som syns efter bara 6 veckor, då är det dags igen! Tycker oxå att det riktigt gråa färgen är jättsnygg och många kvinnor passar kanooooonbra i den!
  Herregud jag närmar mej ju i allafall sextio inte ännu men det går fort till den åldern!
  Nu blev jag osäker igen, för precis som du har jag resonerat!

  Kraaaaaaam

  SvaraRadera
 22. Vill önska dej en god morgon

  Kraam

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...