VARMT VÄLKOMMEN ATT DELA DEN MED MIG

torsdag 14 oktober 2010

NJURSTEN..gör djävligt ont!!!


Tyvärr finns inte mannens njursten med här ...
Det blev ingen väntan på röntgen för klockan 07.30 ringde doktorn från Akutmottagningen och ville att mannen skulle komma tillbaka till sjukhuset för att röntga sina njurar nu idag. Så det var bara att göra sig iordning och fara tillbaka. Skönt tyckte vi båda att slippa gå och vänta.
Men vänta det fick vi! Först på röntgen timme ut och timme in. Varför? Ja det kan man undra då det avsatts tid för hans undersökning. Frågade flera gånger men fick till svar att det just nu var riktigt rörigt. Tillslut blev det dock hans tur. Röntgenundersäkningen tog inte alls lång stund utan han kom snart tillbaka igen.
Nu skulle vi gå tillbaka till akutmottagningen och prata med doktorn. Där skulle vi få svar på vad plåtarna visade. Men åter var det inte "bara". För nu upprepade sig denna väntan igen och igen och igen. Jodå man får ha viss förståelse att man befinner sig på en Akut med allt vad det innebär. Men när man inte ser att en enda ambulans eller annan sjuktransport kommer så börjar man undra vad alla som jobbar där gör. Men att ifrågasätta det vill man inte. Frågade lite försiktigt tillslut om vi inte kunde få sitta ute i det stora väntrumet där det åtminståndet fanns en TV som man kunde fästa blickarna på. Jodå det gick bra. Efter flera timmars väntan kom han då tillslut, doktorn alltså.
Då fick vi veta att mannen har en 3 mm stor njursten som sitter fast i urinledaren men den ska förhoppningsvis komma ut av sig själv inom någon vecka. Annars får de "ta ut den" som läkaren sa. Det var bara att gilla läget och åka hem igen med stark smärtstillande medicin. Och vänta på att stenen ska försvinna.
Nu hoppas jag bara att denna medicin hjälper honom tills på måndag i allafall. För jag har planerat en resa ner till dottern i Göteborg. Det var ju meningen att han skulle jaga älg hela veckan lång och då skulle det ha blivit väldigt långsamt för mig. Nu känns det nästan som jag sviker honom då jag åker. Men han är ju en vuxen människa och så har X-tra dottern lovat att hjälpa till om det behövs. Så det fixar sig säkert. Jag längtar faktiskt efter mina barnbarn Marcus och Moa för det var rätt länge sedan som jag träffade dem.

8 kommentarer:

 1. Men hur blev det här?? Kan det köra ihop sig mycket mer?? Klart du ska åka ner till Göteborg, det är som du skriver, han är vuxen. Förhoppningsvis har läkaren rätt också, stenen har kommit ut. Stackar´n, å ingen älgjakt blir det...
  Ha det så gott!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Urk, låter inte kul med njursten! Men nu har läkarna koll på mannen så nu kan du nog med gott samvete åka till Gbg! Det tycker jag allt.
  Vilket drama med blommorna på kyrkogården, vad är det som händer i vår värld....? Makalöst.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Skööööööööööööööönt, att han fick komma tillbaka och få smärtstillande..fast det var lång väntan på Akuten, som vanligt..

  Tycker att du med gott samvete skall åka till Gbg och ladda dina mormor-batterier tillsammans med barnbarnen...en kan ju sakna och längta så att det nästan gör ont..

  Massor med kramar!
  anita

  SvaraRadera
 4. Stackars din gubbe, njursten GÖR ont fråga Rantafar...han har blivit njuop. hade såna förträngningar att dom fick ta bort en bit av njuren för att frilägga ett blodkärl.
  Så han lider med han...hälsa d. Å att kissa ut stenen låter inte så coolt precis... =0
  Förstår att det inte känns bra att inte få vara ute med "grabbarna" å jaga älg...jägarens höjdpunkt.
  Men ska d jäklas så ska d.
  Säger som han som hällde ut sockerbitarna på golvet...kunde fan varit värre, kunde varit strösocker.......
  Tack för dina välkomnande ord på min blogg, tänk vad det kändes värmande att vara välkommen tillbaka, är ju just sådant som gör det värt att blogga....TACK TACK och KRAM.

  Hoppas att du får trevligt hos dina älskade barnbarn...

  SvaraRadera
 5. Förstår att du längtar efter barnbarnen. Jag kommer just hem från mina.
  Hoppas att det går att kissa ut stenen för din gubbe och hoppas att smärtslillande hjälper.
  Ha en fin eftermiddag.

  SvaraRadera
 6. Very nice picture, and your blog as a whole is nice to read and watch. I like it very much. Come take a look Teuvo images www.ttvehkalahti.blogspot.com blog and tell all your friends photos on your blog Teuvo fermentation that can be your country's flag above my blog. A very good continuation of the autumn to you. Teuvo Vehkalahti Suomi Finland

  SvaraRadera
 7. Hej igen!
  Ja visst är det roligt med nya "vänner". Jag blir också glad när någon ny besöker mig och lägger en kommentar. I samma inlägg som du kommenterade var det en man som hörde av sig. När jag gick in på hans blogg så var hela bloggen full med dikter och det var inte vilka dikter som helst. Det var riktigt snuskiga dikter som vi skrattade gott åt på jobbet när jag visade bloggen.
  kraxpelax.blogspot.com hette den visst om du blir nyfiken och inte är för pryd.
  Ja, vi bor i Partille "gubben" och jag och hos oss bor mina två äldsta barnbarn ( 15 och 18 år).
  Förstår att du också är på väg hit till Partille.
  Mannen klarar sig nog själv i några dagar fast jag vet hur synd det är om sjuka män.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 8. Men stackarn ! Njursten ska visst göra så vidrigt ont. Det var just nåt att gå och vänta på, rena tortyren !!!! Som om det inte var nog, ingen älgjakt, en del drabbas då av allt !
  Hoppas han är bra smärtlindrad !

  Du susar snart förbi här alltså. Ha det så härligt i Partille !!!!

  Kramar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...